Κόσμος|22.04.2022 11:11

Νέα πρόκληση Ακαρ: Οι άκαιρες και περιττές δηλώσεις της Ελλάδας δεν ωφελούν κανέναν

Μαρία Ζαχαράκη

«Λέμε στη γείτονά μας Ελλάδα: Κρατήστε το χέρι της φιλίας που έχουμε ειλικρινά απλώσει», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Εφιστώντας ωστόσο την προσοχή στις «προκλητικές ενέργειες και ομιλίες ορισμένων Ελλήνων κυβερνωντων», ο Ακάρ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι κάποιες άκαιρες και περιττες δηλώσεις που κατηγορούν και δυσφημούν την Τουρκία δεν ωφελούν κανέναν». Ο Ακάρ είπε επίσης, «τόσο η άσκηση (σ.σ. η Γαλάζια Πατρίδα) όσο και οι άλλες δραστηριότητές μας δείχνουν ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό είναι αποφασισμένο και ισχυρό να προστατεύσει και να υπερασπίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας».

Αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο Ακάρ είπε: «Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο στις σχέσεις μας με την Ελλάδα και είμαστε πάντα υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Θέλουμε τα σημερινά μας προβλήματα να επιλυθούν με ειρηνικά μέσα και μεθόδους», είπε.

Τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου, ο Ακάρ είπε: «Ο γείτονάς μας κάνει αργά βήματα στο θέμα του διαλόγου. Περιμένουμε να είναι λίγο πιο δραστήριοι».

Υπενθυμίζοντας ότι πραγματοποιούνται διερευνητικές επαφές, συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και συναντήσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, ο Ακάρ είπε για άλλη μια φορά ότι «περιμένουν τις ελληνικές αρχές για να πραγματοποιήσουν την τέταρτη συνάντηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας στην Τουρκία».

Γαλάζια Πατρίδαειδήσεις τώραΤουρκίαΠολεμικό ΝαυτικόΧουλούσι Ακάρ