Κόσμος|25.04.2022 11:04

Άρθρο εφημερίδας έβαλε «φωτιά» στο βρετανικό κοινοβούλιο: Το σεξιστικό σχόλιο κατά γυναίκας βουλευτή, η απάντησή της και η παρέμβαση Τζόνσον

Newsroom

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία, μετά από άρθρο που έγραφε ότι συντηρητικοί βουλευτές συγκρίνουν την Άντζελα Ρέινερ, αντιπρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, με τη Σάρον Στόουν στην ταινία «Βασικό Ένστικτο», υποστηρίζοντας ότι εκείνη αρέσκεται στο να αποσπά την προσοχή του Βρετανού πρωθυπουργού σταυρώνοντας τα πόδια της.

Η Mail on Sunday έγραφε ότι ορισμένοι συντηρητικοί βουλευτές είχαν διατυπώσει τον παραπάνω ισχυρισμό. Ωστόσο, οι Βρετανοί πολιτικοί καταδίκασαν τον υπαινιγμό ότι η Ρέινερ προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του πρωθυπουργού με αυτόν τον τρόπο.

Η ίδια η Άντζελα Ρέινερ απέρριψε το γεγονός αυτό ως «διεστραμμένη συκοφαντία» που δείχνει ότι οι γυναίκες στην πολιτική αντιμετωπίζουν καθημερινά μισογυνισμό. Από πλευράς του, ο Μπόρις Τζόνσον επικοινώνησε με την Άντζελα Ρέινερ για να ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί μισογυνιστικούς τους ισχυρισμούς για εκείνη στη Daily Mail. 

Η παρέμβαση του Μπόρις Τζόνσον

Ειδικότερα, την Κυριακή ο Μπόρις Τζόνσον επέκρινε τα σχόλια, με ανάρτησή του στο Twitter: «Όσο και να διαφωνώ με την Άντζελα Ρέινερ σχεδόν σε κάθε πολιτικό θέμα, τη σέβομαι ως βουλευτή και αποδοκιμάζω τον μισογυνισμό που της απευθύνεται ανώνυμα σήμερα».

Μάλιστα, πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε στο BBC ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε ιδιαιτέρως με γραπτό μήνυμα με την Άντζελα Ρέινερ για να επαναλάβει όσα έγραψε στο tweet του.

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ δεν θα ζητήσει έρευνα για το ποιος έκανε τα σχόλια στη Mail on Sunday, με μια πηγή να λέει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τέτοιες έρευνες σπάνια βρίσκουν το εν λόγω πρόσωπο.

Το άρθρο της Daily Mail

Σύμφωνα με τη Mail on Sunday, συντηρητικοί βουλευτές συγκρίνουν την Άντζελα Ρέινερ με τη Σάρον Στόουν στην ταινία «Βασικό Ένστικτο», υποστηρίζοντας ότι εκείνη αρέσκεται στο να αποσπά την προσοχή του Βρετανού πρωθυπουργού σταυρώνοντας τα πόδια της, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων στον επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, στο κοινοβούλιο.

Η εφημερίδα επικαλείται βουλευτές, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, με τον έναν εξ αυτών να λέει ότι η Άντζελα Ρέινερ «δεν μπορεί να συναγωνιστεί» το ρητορικό ταλέντο του Μπόρις Τζόνσον, αλλά «διαθέτει άλλες επιδεξιότητες που του λείπουν».

Το άρθρο περιγράφει τη Ρέινερ, 41 ετών, ως «μια σοσιαλίστρια γιαγιά που εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 της, ενώ ήταν έγκυος και χωρίς προσόντα, προτού γίνει κοινωνική λειτουργός», συγκρίνοντάς την με τον Μπόρις Τζόνσον, 57 ετών, ο οποίος σπούδασε στο κολέγιο του Ίτον προτού φοιτήσει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ως απάντηση, η 41χρονη κατήγγειλε στο Twitter τον «σεξισμό» και τον «μισογυνισμό» και δήλωσε «υπερήφανη» για την πορεία της, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το άρθρο δεν θα αποθαρρύνει «οποιονδήποτε, με πορεία σαν τη δική μου, που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημόσια ζωή».

ειδήσεις τώραΜπόρις ΤζόνσονDaily MailεφημερίδαΒρετανία