Κόσμος|28.04.2022 22:00

Η ωμότητα του πολέμου μέσα από θλιβερή ιστορία: Πατέρας αποχαιρετά την οικογένειά του μετά από χτύπημα ρουκέτας

Newsroom

Με τον πλέον γλαφυρό τρόπο αποτυπώνεται η ωμότητα του πολέμου μέσα από τις σπαρακτικές ιστορίες που καθημερινά γράφονται κατά τη διάρκεια των μαχών που μαίνονται στην Ουκρανία.

Μία από αυτές, την οποία αναδεικνύει η βρετανική Daily Mail, είναι και του Γιούρι Γκλοντάν, ο οποίος, συντετριμμένος έδωσε το «παρών» στον χαμό των δικών του ανθρώπων, ενώ δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι αναγκάστηκε να θάψει την αγαπημένη του κόρη τριών μηνών Κίρα, τη σύζυγό του Βαλέρια και την πεθερά του Λουντμίλα, οι οποίες σκοτώθηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση στην πολυκατοικία τους το Σάββατο 23/4, στην Οδησσό.

Κρατώντας ένα από τα αγαπημένα της παιχνίδια, ο Γιούρι ρωτούσε ξανά και ξανά γιατί έπρεπε να συμβεί αυτό σε αυτούς, στην πολύτιμη μικρή του οικογένεια που σκοτώθηκε όταν δύο ρωσικοί πύραυλοι κρουζ έπεσαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας τους στις 2.30 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Ο τεράστιος πόνος της απώλειας είναι αποτυπωμένος στο πρόσωπό του άνδρα που πλέον καλείται να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς τα αγαπημένα του πρόσωπα.

ΡωσίαΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαπόλεμοςειδήσεις τώραθάνατος