Κόσμος|29.04.2022 13:24

Elon Musk: Το αστρονομικό ποσό από την πώληση μετοχών της Tesla για να αποκτήσει το Twitter

Newsroom

Άσχημα νέα για την Tesla προμηνύει η κίνηση του Έλον Μασκ (Elon Musk) να πουλήσει μετοχές της προκειμένου να αποκτήσει το Twitter, σύμφωνα με αναλυτές.

Το ποσό που απέσπασε ο αμερικανός κροίσος, από την πώληση των μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του, μετά τη συμφωνία για την απόκτηση του Twitter, φτάνει τα 4,4 δις δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Πτώση 12% της μετοχής της Tesla σε ένα 24ωρο

Η πώληση των μετοχών έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη και είχε ως αποτέλεσμα την πτώση κατά 12% της εταιρείας. Σύμφωνα με tweet του ίδιου, την ίδια μέρα, «Δεν προγραμματίζονται άλλες πωλήσεις της TSLA για σήμερα». Η πώληση μετοχών έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου του Mask για την απόκτηση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Μασκ που κατείχε το 15% της Tesla, πούλησε τις μετοχές σε τιμές που κυμαίνονταν από 870 δολάρια έως 1.000 δολάρια η μία. Η «βουτιά» 12% την Τρίτη (26/04) αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση στις μετοχές της Tesla από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Μασκ, σε περίπτωση που κάνει πίσω από τη συμφωνία με το Twitter θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει αποζημίωση που αγγίζει το 1 δις δολάρια.

TeslaπώλησηΈλον Μασκειδήσεις τώραμετοχέςTwitter