Κόσμος|29.04.2022 14:55

Πόλεμος στην Ουκρανία – Προκαλεί ξανά ο Πούτιν: Έβγαλε πυρηνικά σε πρόβες για την παρέλαση της 9ης Μαΐου

Newsroom

Οι πρόβες του Κρεμλίνου για τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, 28 Απριλίου και η κίνηση της ρωσικής κυβέρνησης, να κατεβάσει πυρηνικά στην Κόκκινη Πλατεία προκαλεί, μία περίοδο που η χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, έχει πέσει επανειλημμένα στο τραπέζι.

Η παρέλαση της Νίκης των Λαών σηματοδοτεί την ήττα των ναζί από τον στρατό της Σοβιετικής Ένωσης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941 - 1945.

Η πρώτη πρόβα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Μόσχα και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, εκτός από τις πεζές μονάδες και τη μηχανοκίνητη φάλαγγα που συμμετείχαν, σύμφωνα με τα βίντεο και τις εικόνες που κυκλοφόρησαν, σε πρώτο πλάνο κατέβηκαν και τα πυρηνικά. 

Ετοιμάζει παρέλαση νίκης στη Μαριούπολη ο Πούτιν

Το τελευταίο διάστημα η πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων έχει αναφερθεί ακόμα και από τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η παρουσία των όπλων στην παρέλαση στέλνει, προφανώς, ένα ακόμα μήνυμα στη Δύση. Στα διάφορα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει, την 9η Μαΐου, ο ρώσος πρόεδρος ενδεχομένως να στήσει ανάλογη παρέλαση νίκης και στη Μαριούπολη η οποία, ωστόσο, αντιστέκεται σθεναρά και δεν τελεί ακόμα υπό ρωσική κατοχή.

ΡωσίαΜόσχαπαρέλασηειδήσεις τώραπόλεμοςπυρηνικάΟυκρανίαΒλαντίμιρ Πούτιν