Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Ρωσίας - Ισραήλ μετά τις δηλώσεις Λαβρόφ ότι «ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες»
NewsroomΔιπλωματικό επεισόδιο ξέσπασε τη Δευτέρα με αφορμή ένα σχόλιο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ που άφησε να εννοηθεί ότι ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του Ισραήλ, το οποίο απαίτησε μια συγνώμη από τη Μόσχα.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ την Κυριακή, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στην ιταλική τηλεόραση.
Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση».
«Ψευδείς και παραληρηματικές», λεει ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ για τις δηλώσεις Λαβρόφ
Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες βράδυ ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.
Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε: «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι».
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στην χώρα, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν σε 10ήμερη εκεχειρία - «Ο 10ος πόλεμος που τελειώνω»
- Τέλος το μυστήριο με το τσιμέντο που ξεπήδησε από τα έγκατα της Κυψέλης - Οι απαντήσεις από την Ελληνικό Μετρό
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 48 του ο παλαίμαχος γκολκίπερ Άλεξ Μάνινγκερ
- Στο φως θαλάσσιο «νεκροταφείο»: Αρχαιολόγοι εντόπισαν δεκάδες αρχαία ναυάγια στο Γιβραλτάρ