Κίνα: Ανασύρθηκε ζωντανή μια γυναίκα 132 ώρες μετά την κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου
NewsroomΕνθουσιασμό κι ελπίδα σκόρπισε στην πόλη Τσανγκσά της κεντρικής Κίνας, η διάσωση μιας γυναίκας που έμεινε επί 132 ώρες εγκλωβισμένη στα χαλάσματα του πολυώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στις 29 Απριλίου.
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (τοπική ώρα) τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν τη γυναίκα, τον δέκατο άνθρωπο που ανασύρθηκε ζωντανός μέσα από τα χαλάσματα.
Η τραυματισμένη γυναίκα διατηρούσε τις αισθήσεις της και έδινε μάλιστα οδηγίες στους διασώστες για να αποφύγουν κινήσεις που θα την έκαναν να πονέσει, σύμφωνα με μαρτυρίες. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι εκτιμάται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια, ωστόσο όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί εξανεμίζονται. Μέχρι στιγμής, ο επίσημος απολογισμός των κινεζικών αρχών κάνει λόγο για πέντε νεκρούς.
- Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
- Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
- Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
- Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου