Κόσμος|06.05.2022 22:18

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η EE ετοιμάζει κυρώσεις στην επίσημη ερωμένη του Πούτιν - Τι αναφέρει το Bloomberg

Newsroom

Κυρώσεις και στην επίσημη ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα σχεδιάζει η Ε.Ε, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Bloomberg όπως επίσης και άτομα που είναι γνώστες του θέματος.

Για ποιο λόγο βρίσκεται στη «μαύρη» λίστα της ΕΕ

Η Καμπάεβα, Χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, προεδρεύει του ομίλου ΜΜΕ «National Media Group». Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του «Bloomberg», «η National Media Group είναι μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που κατέχει μερίδια σε όλα σχεδόν τα κύρια ρωσικά μέσα ενημέρωσης που διαδίδουν κυβερνητική προπαγάνδα», υποστηρίζει το έγγραφο της ΕΕ, και εξαιτίας αυτού είναι «υπεύθυνη για την υποστήριξη ενεργειών που υπονομεύουν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Το αμερικανικό πρακτορείο διευκρινίζει ότι ο κατάλογος των κυρώσεων πρέπει να εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προτού ανακοινωθεί. Από το πρωί στις Βρυξέλλες, οι πρεσβευτές της ΕΕ συζητούν για να εγκρίνουν ένα έκτο πακέτο κυρώσεων που περιλαμβάνει επίσης μέτρα για τη σταδιακή διακοπή όλων των εισαγωγών πετρελαίου έως το τέλος του έτους.

Βλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώραπόλεμοςΡωσίαΟυκρανία