Κόσμος|09.05.2022 10:49

Ρωσία: Αίσθηση προκαλεί βίντεο με παιδάκι νηπιαγωγείου - Το έντυσαν ρωσικό άρμα μάχης με λευκό «Ζ» πάνω

Newsroom

Τα παιδιά νηπιαγωγείων στη Ρωσία ντύθηκαν με διάφορες φιλορωσικές στρατιωτικές στολές ενόψει της παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης στη χώρα, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπροστά μπροστά στην παρέλαση ενός νηπιαγωγείου ήταν ένα νεαρό αγόρι ντυμένο ως ρωσικό άρμα μάχης με το λευκό «Ζ» στο μπροστινό μέρος -κοινό χαρακτηριστικό των στρατιωτικών οχημάτων της Μόσχας που συμμετέχουν σήμερα στις μάχες στην Ουκρανία.

Το αγόρι εμφανιζόταν με στρατιωτική στολή και δερμάτινο κράνος, ενώ μια ρωσική σημαία κυμάτιζε πάνω στο καμουφλαρισμένο χάρτινο τανκ που είχε τοποθετηθεί γύρω του. Άλλα παιδιά εμφανίστηκαν ντυμένα ως μαχητικά αεροσκάφη, στρατιώτες και στρατιωτικοί γιατροί. Τουλάχιστον ακόμη δύο ήταν επίσης ντυμένα ως τανκς.

Οι παιδαγωγοί φορούσαν επίσης παρόμοιες στρατιωτικές στολές σοβιετικού τύπου, καθώς η τάξη παρέλασε στην αίθουσα του νηπιαγωγείου. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πού στη Ρωσία βρίσκεται το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

Το λευκό «Ζ» έχει γίνει βασικό προπαγανδιστικό σύμβολο στη Ρωσία από τότε που ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ουκρανίανηπιαγωγείοπαιδιάμέσα κοινωνικής δικτύωσηςπόλεμοςειδήσεις τώρα