ΗΠΑ: Παραλογισμός και ασέβεια στα θύματα να μιλά ο Πούτιν για αμυντικό πόλεμο στην Ουκρανία
NewsroomΩς «κατάφωρο παραλογισμό» και «προσβολή» στους νεκρούς του πολέμου χαρακτήρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τις δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε τη Δευτέρα ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έγινε για «προληπτικούς λόγους».
«Το να μιλάει για αμυντική ενέργεια είναι κατάφωρο παραλογισμός, το να μιλάει για οτιδήποτε άλλο πέραν του προσχεδιασμένου πολέμου» είναι «προσβολή στην ιστορική αλήθεια», είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις.
Ο εκπρόσωπος απαντούσε στην ομιλία που εκφώνησε το πρωί ο Πούτιν, με την ευκαιρία της 9ης Μαΐου, της νίκης της πρώην ΕΣΣΔ επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.
«Είναι προσβολή προς εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και προς εκείνους που έπεσαν θύματα αυτής της παράλογης καταπίεσης», πρόσθεσε ο Πράις αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πούτιν.
- Παγκόσμια ανησυχία μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου - Με αντίποινα απειλεί το Ιράν
- Είναι επίσημο: Ξεκινούν οι πρώτες απεργίες στα βενζινάδικα - Σε ποιες περιοχές και από πότε
- Πέθανε η κυρά Ρηνιώ σε ηλικία 108 ετών - Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Κάλυμνο
- Instagram: Ορατά όλα τα μηνύματα - Ποια λειτουργία σταματά από Μάιο