Κόσμος|11.05.2022 17:37

Πρόκειται για τον διάδοχο του Πούτιν; Ο νεαρός άνδρας δίπλα από τον Ρώσο πρόεδρο στην Κόκκινη Πλατεία και οι φήμες που «φουντώνουν»

Newsroom

Πολλά είναι όσα λέγονται για την υγεία του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν το τελευταίο διάστημα, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται πλέον και ένα βίντεο από την ημέρα της Παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στο οποίο φαίνεται ο Ρώσος πρόεδρος να συνομιλεί συνεχώς με έναν νέο άνδρα, τον οποίο πολλοί θέλουν να είναι ο νέος αντικαταστάτης του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό newsweek, το βίντεο αναρτήθηκε στο twitter από τον Ουκρανό οδηγό αγώνων ταχύτητας Ιγκόρ Σούσκο, ο οποίος υποστήριξε ότι ο μυστηριώδης άνδρας με τον οποίο συνομιλούσε ο Πούτιν, λέγεται Ντμίτρι Κοβάλεφ. «Ο νεαρός άνδρας με τον οποίο ο Πούτιν είχε μακρά και εγκάρδια συνομιλία στην Κόκκινη Πλατεία είναι ο επικεφαλής του τμήματος προεδρικής διοίκησης», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ταυτότητα του νεαρού άνδρα επιβεβαιώθηκε και από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Baza» στο Telegram, η οποία ανέφερε πως Κοβάλεφ είναι ο μελλοντικός διάδοχος του Ρώσου προέδρου. Όπως ανέφερε ο Κοβάλεφ είναι 36 ετών και «υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από το χόκεϊ στον λογαριασμό του. Δεν αποκλείεται να γνώρισε τον Πούτιν μέσω της κοινής αγάπης τους για το συγκεκριμένο άθλημα».

Σενάριο - βόμβα: Στο χειρουργείο με καρκίνο ο Πούτιν 

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του General SVR, η κατάσταση της υγείας του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πολύ κακή καθώς έχει καρκίνο στην κοιλιά και Πάρκινσον. Ο ίδιος φαίνεται να έχει καθυστερήσει το χειρουργείο του, το οποίο δεν πρόκειται να γίνει πριν από την 9η Μαΐου – Ημέρα της Νίκης της Ρωσίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και αναμένονται οι εορτασμοί και η στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Η είδηση έρχεται εν μέσω εικασιών ότι ο Πούτιν θα εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμο σε όλη την Ουκρανία και θα διατάξει μαζική κινητοποίηση ανδρών που βρίσκονται σε στρατιωτική ηλικία, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πολιτικό ρίσκο. Η επέμβαση είχε προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, αλλά καθυστέρησε, όπως ισχυρίστηκε η SVR. «Συνιστάται στον Πούτιν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η ημερομηνία της οποίας συζητείται και συμφωνείται», ανέφερε το πρακτορείο. «Δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο επείγον, αλλά δεν μπορεί να καθυστερήσει ούτε αυτό». Πάσχει επίσης από «νόσο του Πάρκινσον και σχιζοσυναισθηματική διαταραχή», η οποία φέρει συμπτώματα σχιζοφρένειας, συμπεριλαμβανομένων παραισθήσεων και μανίας. Το Κρεμλίνο ανέκαθεν αρνιόταν σθεναρά ότι ο Πούτιν έχει ιατρικά προβλήματα και παρουσιάζει ότι έχει ισχυρή υγεία, ακόμη και όταν απουσιάζει μυστηριωδώς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θα συμφωνούσε να μεταβιβάσει την εξουσία», ωστόσο, είναι έτοιμος να «τοποθετήσει έναν υπεύθυνο για τον έλεγχο της χώρας και των πολεμικών εξελίξεων». Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ρωσίας, πάντως, η εξουσία περνάει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν – τον χαμηλών τόνων 56χρονο τεχνοκράτη που δεν έχει δεσμούς με τον στρατό ή τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Ουκρανίαειδήσεις τώραδιάδοχοςΒλαντίμιρ ΠούτινΡωσία