Κόσμος|13.05.2022 14:39

Κύπρος: Θλίψη για την 27χρονη που σκοτώθηκε σε άσκηση μηχανοδήγησης - Η υπόθεση ερευνάται από τις Αρχές

Newsroom

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την τραγωδία που σημειώθηκε την Πέμπτη σε στρατόπεδο στην Κύπρο. Μία 27χρονη δεκανέας ΣΥΟΠ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο.

Η Νάταλυ Νεοφύτου προσλήφθηκε στην Εθνική Φρουρά πριν από έξι μήνες και συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Όπως δήλωσε στο politis.com.cy ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11:00 της Πέμπτης, στα πλαίσια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό, αλλά από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ο οδηγός του οχήματος, που ήταν εθνοφρουρός, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα -τύπου τζιπ- να ανατραπεί.

Υπέστη δύο ανακοπές

Η Νάταλυ έμεινε για ένα μικρό χρονικό διάστημα κάτω από το όχημα. Στο σημείο έσπευσε το ασθενοφόρο του στρατοπέδου και την μετέφερε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Από το συμβάν τραυματίστηκαν ελαφρώς ο οδηγός του οχήματος, καθώς και ακόμη ένας επιβαίνοντας.

Στο νοσοκομείο το ιατρικό προσωπικό προσπάθησε να τη συνεφέρει με μηχανική υποστήριξη, κάτι που αρχικά είχε επιτυχία αφού ο οργανισμός της Νάταλυ αντέδρασε και ακολούθως την μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκεί η 27χρονη έπαθε δύο ανακοπές και έπειτα κατέληξε.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο χειρούργος Χρύσανθος Γεωργίου, είπε ότι η 27χρονη έφερε πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα, βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κατάγματα στο πρόσωπο.

Οι έρευνες των Αρχών

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ σημείωσε ότι πλέον τη διερεύνηση του θέματος θα αναλάβει η αστυνομία, με σκοπό να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν ευθύνες στον στρατό, ο κ. Πιερής δεν ήταν σε θέση να απαντήσει και συνέστησε να περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας.

ανακοπήειδήσεις τώραστρατόπεδονεκρήΚύπροςατύχημα