Eurovision 2022: «Να φιλοξενήσουμε τον διαγωνισμό στην απελευθερωμένη Μαριούπολη» είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι
NewsroomΟ πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε τη νίκη της χώρας του στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνδέοντάς την με τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα του, υπογραμμίζοντας σε ανάρτησή του στο Facebook: «Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη».
«Την επόμενη χρονιά η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision» ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος και εξέφρασε την ελπίδα κάποια ημέρα ο διαγωνισμός τραγουδιού να φιλοξενηθεί στην απελευθερωμένη Μαριούπολη.
Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania», έναν συνδυασμό χιπ-χοπ και παραδοσιακής μουσικής, κατέκτησε την πρώτη θέση στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision με 631 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Βρετανό Σαμ Ράιντερ (466 β.)
Την όγδοη θέση στον διαγωνισμό, που διεξήχθη στο Τορίνο της Ιταλίας, κατέλαβε η ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together».
- Σχέδιο-εξπρές από τις ΗΠΑ για αποχώρηση από την Ευρώπη - Διαδικασία ετών «βλέπει» το ΝΑΤΟ
- «Τρικυμία» από την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Τέλος η ΚΟ της Νέας Αριστεράς με την έξοδο των «7» - Φόβος για εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ
- Πώς ο 27χρονος-«εφιάλτης» των Airbnb μετέτρεπε τα σπίτια σε «εργοτάξια» και έστηνε παγίδες με fake μισθωτήρια
- Εφιάλτης στην Ευρώπη: Εκρηκτική αύξηση 400% στην κακοποίηση παιδιών μέσω AI