Κόσμος|19.05.2022 12:00

Ακάρ: «Είναι πλασματικό η Ελλάδα να εξοπλίζεται με τόσα χρέη, περιμένουμε να πάρει σωστές αποφάσεις»

Newsroom

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, παρευρέθηκε στην 4η Έκθεση Αποδοτικότητας και Τεχνολογίας που διοργάνωσε πανεπιστήμιο της Άγκυρας και αναφέρθηκε στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Όπως δήλωσε, η Τουρκία είναι ένα βήμα μπροστά από τους ομολόγους της όσον αφορά την ειρήνη και την επίλυση προβλημάτων, ενώ επανέλαβε ότι η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα δίπλα, όπως και στο παρελθόν, στους Τ/Κ για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα, ο Ακάρ είπε: «Περιμένουμε από την Ελλάδα να δει τα γεγονότα σφαιρικά και να λάβει σωστές και λογικές αποφάσεις. Δεν είναι πραγματικά παρά πλασματικό για μια χώρα με τόσα χρέη να πέφτει στον λεγόμενο σεβντά των εξοπλισμών από το πουθενά ή να τρέχει για νέες συμμαχίες όταν υπάρχει η συμμαχία του ΝΑΤΟ», είπε.

«Το τζίνι βγήκε έξω από το μπουκάλι»

Σχολιάζοντας τα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία, ο Ακάρ είπε χαρακτηριστικά, «Το τζίνι βγήκε έξω από το μπουκάλι. Οι επιχειρηματίες και τα πανεπιστήμιά μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παράγουν γνώση, να τη μετατρέπουν σε τεχνολογία και να την μεταλαμπαδεύουν στην αμυντική βιομηχανία. Τα ψυχολογικά εμπόδια έχουν καταρριφθεί».

ελληνοτουρκικάΤουρκίαΧουλούσι Ακάρειδήσεις τώραελληνοτουρκικές σχέσεις