Κόσμος|23.05.2022 08:27

Το μωρό δεν κρατιόταν: Έγκυος γέννησε στην τουαλέτα αεροπλάνου - Αεροσυνοδός σε ρόλο μαίας

Newsroom

Μια γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο μωρό στην τουαλέτα σε πτήση της Frontier Airlines, σύμφωνα με ανάρτηση της αεροπορικής εταιρείας στο Facebook.

Η επιβάτης γέννησε πρόωρα κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Ντένβερ (DEN) στο Ορλάντο (MCO), αναφέρει η ανάρτηση, η οποία κοινοποιήθηκε στις 17 Μαΐου. Η αεροσυνοδός Diana Giraldo, ανέλαβε καθήκοντα... μαίας, τη βοήθησε στη συνέχεια να φτάσει στην τουαλέτα και βοήθησε στον τοκετό.

Σε δήλωσή του, ο κυβερνήτης Chris Nye, δήλωσε ότι το αεροπλάνο εξετράπη στο αεροδρόμιο Pensacola της Φλόριντα και στη συνέχεια συνέχισε για το Ορλάντο, αφού η μητέρα και το μωρό μπόρεσαν να αποβιβαστούν με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού. «Όλο το πλήρωμα έκανε πραγματικά σπουδαία δουλειά», δήλωσε ο Nye σε σχόλιο που κοινοποιήθηκε στην ανάρτηση της Frontier στο Facebook.

 

«Η υπηρεσία αποστολής έκανε επίσης σπουδαία δουλειά προτείνοντας το αεροδρόμιο της Πενσακόλα και ετοιμάζοντας μια πύλη και παραϊατρικό προσωπικό για εμάς. Αυτή ήταν μια δουλειά που έγινε καλά και χάρηκα που είδα όλους να συνεργάζονται για να γεννηθεί ένα βρέφος σε ένα αεροσκάφος!».

Αν και το όνομα και το φύλο του μωρού δεν έχουν κοινοποιηθεί δημοσίως, η Frontier αποκάλυψε ότι το μεσαίο όνομα του νεογέννητου είναι Sky λόγω των ασυνήθιστων συνθηκών ύπο τις οποίες ήρθε στον κόσμο.

Γεννητούρια...στον αέρα

Και αυτό το μωρό δεν είναι το μόνο παιδί που γεννιέται στον αέρα τα τελευταία χρόνια. Τον Μάιο του 2021, μια γυναίκα γέννησε σε πτήση από το Σολτ Λέικ Σίτι προς τη Χονολουλού. Σε εκείνη την περίπτωση, όμως, καμία αεροσυνοδός δεν χρειάστηκε να βοηθήσει με τον τοκετό - κατά ευτυχή σύμπτωση, υπήρχε ένας γιατρός και τρεις νοσοκόμες στο αεροσκάφος, οι οποίες ανέλαβαν αμέσως δράση.

Βέβαια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, το να γεννιέσαι σε αεροπλάνο μπορεί μερικές φορές να έχει και ανέλπιστα...προνόμια. Ένα μωρό με το όνομα Haven, το οποίο γεννήθηκε σε μια πτήση της Cebu Pacific από το Ντουμπάι στη Μανίλα το 2016, έλαβε ένα εκατομμύριο μίλια από τη φιλιππινέζικη αεροπορική εταιρεία. Παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ μικρή για να τα χρησιμοποιήσει ακόμα, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι τα μίλια θα μπορούσαν να μοιραστούν με τα μέλη της οικογένειάς της.

γέννησημωρόπτήσηαεροσυνοδόςειδήσεις τώρατοκετός