Κόσμος|30.05.2022 18:46
Και ξαφνικά πεδίο συνεννόησης ΗΠΑ – Ρωσίας για Ουκρανία: Η δήλωση Μπάιντεν και η θετική αντίδραση από τη Μόσχα
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέκλεισε τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, το ενδεχόμενο παράδοσης στην Ουκρανία συστημάτων εκτοξευτών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (MLRS) που θα μπορούσαν να φτάσουν στη Ρωσία, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Κιέβου για αποστολή τέτοιων οπλικών συστημάτων.
«Δεν πρόκειται να στείλουμε πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία που μπορούν να φτάσουν στη Ρωσία», είπε ο Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους το πρωί. Αυτή η παράδοση είχε αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.
Πώς σχολιάζει το Κρεμλίνο
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να μη στείλει στην Ουκρανία συστήματα εκτοξευτών πυραύλων που θα μπορούσαν να φθάσουν στη Ρωσία, ήταν ορθολογική.
Διαβάστε ακόμη
- «Καμπανάκι» για την ασφάλεια στις παραλίες: Σχεδόν οι μισές χωρίς ναυαγοσώστη - Γιατί κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα
- Ο εκλογικός συναγερμός στο Μαξίμου, η Διαμαντοπούλου που τα φυλάει για Δούκα και ο αυξημένος πληθωρισμός
- Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός - Τι προβλέπει για τη Χεζμπολάχ
- «Δίχτυα» στη δεξαμενή των αναποφάσιστων ρίχνει η ΝΔ: Ανησυχία για χαλαρή ψήφο και υψηλή αποχή