Κόσμος|30.05.2022 18:46
Και ξαφνικά πεδίο συνεννόησης ΗΠΑ – Ρωσίας για Ουκρανία: Η δήλωση Μπάιντεν και η θετική αντίδραση από τη Μόσχα
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέκλεισε τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, το ενδεχόμενο παράδοσης στην Ουκρανία συστημάτων εκτοξευτών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (MLRS) που θα μπορούσαν να φτάσουν στη Ρωσία, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Κιέβου για αποστολή τέτοιων οπλικών συστημάτων.
«Δεν πρόκειται να στείλουμε πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία που μπορούν να φτάσουν στη Ρωσία», είπε ο Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους το πρωί. Αυτή η παράδοση είχε αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.
Πώς σχολιάζει το Κρεμλίνο
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να μη στείλει στην Ουκρανία συστήματα εκτοξευτών πυραύλων που θα μπορούσαν να φθάσουν στη Ρωσία, ήταν ορθολογική.
Διαβάστε ακόμη
- Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα σχέδια να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ΕΣΥ
- Ενεργοποιήθηκε ο διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο - Τα 62 εκατ. ευρώ και το στοίχημα του «επιτηρούμενου» ΟΣΕ
- Η επικοινωνιακή συνάντηση Μητσοτάκη με «πρόθυμους», οι νέες «πόρτες» Γρατσία για λογαριασμό Καρυστιανού και ο Άδωνις ως «λαγός» του Plan B
- Όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Τι θα κάνουν όσοι παραμένουν στα μπλόκα