Κόσμος|11.02.2019 16:49

Κάμερα ασφαλείας καταγράφει τα νέα κόλπα των διαρρηκτών (pics)

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές Αρχές εξαιτίας μίας νέας τεχνικής που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να τρυπώσουν στα σπίτια ανυποψίαστων ανθρώπων στο Λονδίνο.

Κάμερα ασφαλείας στο Μπράνφορντ του Λονδίνου έχει καταγράψει δύο κλέφτες, που καλύπτουν με κουκούλες τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και καίνε με πυρσό την κλειδαριά ενός σπιτιού και την ανοίγουν με απίστευτη ευκολία, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι διαρρήκτες χρησιμοποίησαν αυτή τη νέα τεχνική -άγνωστη μέχρι τώρα στις Αρχές- και μπήκαν στο σπίτι και έκλεψαν, μεταξύ άλλων, και τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου, αξίας 30.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η τεχνική γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη στη Βρετανία, καθώς οι κλέφτες χρησιμοποιούν τη φωτιά για να σπάσουν με περισσότερη ευκολία τις κλειδαριές. Το τελευταίο περιστατικό έγινε στις 4 τα ξημερώματα (11/2) ενώ έχουν προηγηθεί μία σειρά από παρόμοια περιστατικά στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι εγκληματίες στοχεύουν σπίτια με πόρτες εισόδου PVC. Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί θεωρούν ότι λιώνουν τις κλειδαριές για να μπουν στο ακίνητο.

Πάντως, ο κάτοχος του αυτοκινήτου δήλωσε στη Mirror ότι σύμφωνα με τις Αρχές δεν υπάρχει κανένα ίχνος DNA πάνω στις κλειδαριές, καθώς ήταν όλες καμένες, πράγμα που σημαίνει πως η αστυνομία δεν έχει στη διάθεσή της κανένα στοιχείο, παρά μόνο το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

 Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Λονδίνοκάμερα ασφαλείαςαυτοκίνητοδιαρρήκτες