Κόσμος|02.06.2022 18:10

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ταράζει τα νερά έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών - Υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο τον Απρίλιο

Newsroom

Ταράζει τα νερά απόρρητη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έρχεται στη δημοσιότητα από το «Newsweek» και θέλει τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να έχει καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση ο Ρώσος πρόεδρος εισήχθη μυστικά σε νοσοκομείο για θεραπεία μόλις τον περασμένο Απρίλιο.

Την έκθεση επιβεβαιώνουν στο περιοδικό υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα οποία την έχουν διαβάσει τόσο αυτή όσο και τις ιατρικές εκθέσεις που επισυνάπτονται με αυτή.

Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας τον Μάρτιο

Παράλληλα, σημαντικό μέρος της απόρρητης έκθεσης υποστηρίζει ότι έναν μήνα πριν, τον Μάρτιο, έγινε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Ρώσου προέδρου η οποία απέτυχε.
Στην έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διατυπώνεται η ανησυχία ότι ο Πούτιν γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός για την παραμονή του στην εξουσία. Αυτό, θεωρούν πως τον καθιστά εξαιρετικά απρόβλεπτο. Πάντως, σύμφωνα με τους αμερικανούς οι προοπτικές για έναν πυρηνικό πόλεμο είναι λιγότερο πιθανές.

Ανώτατο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών είπε χαρακτηριστικά στο περιοδικό, ότι πλέον η αμφισβήτηση στην εξουσία του Πούτιν εκ των έσω, είναι ισχυρή και αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος, όπως γνωρίζει ότι και μέσα στο Κρεμλίνο, δηλαδή στενοί του συνεργάτες τον αμφισβητούν παρότι δεν το πράττουν μπροστά του.

Η απόρρητη έκθεση καταλήγει στη διαπίστωση πως από εδώ και πέρα οποιαδήποτε πληροφορία συλλέγουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για την κατάσταση της υγείας του, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αυτό συμβαίνει για το γεγονός ότι ο Ρώσος Πρόεδρος βρίσκεται πλέον σε πλήρη απομόνωση με λίγους δικούς του ανθρώπους.

Βλαντίμιρ ΠούτινΡωσίαειδήσεις τώρακαρκίνοςδολοφονία