Κόσμος|11.06.2022 15:23

Βρέθηκε ζωντανή γυναίκα που αγνοούνταν από τη βρεφική της ηλικία– 40 χρόνια μετά, η αστυνομία αναζητά τους δολοφόνους των γονιών της

Newsroom

Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA γυναίκα που παραδόθηκε σε αξιωματούχους μιας εκκλησίας στην Αριζόνα ως μωρό πριν από 40 χρόνια, ως κόρη ενός ζευγαριού από τη Φλόριντα, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν άγρια δολοφονημένα στο Τέξας το 1981, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Οι έρευνες τώρα εστιάζονται στην εξιχνίαση της δολοφονίας του ζευγαριού και ζητούν τη βοήθεια του κοινού, όπως δήλωσε ο πρώτος βοηθός γενικού εισαγγελέα του Τέξας Μπρεντ Γουέμπστερ σε συνέντευξη Τύπου. «Ευχόμαστε στη Χόλι τα καλύτερα. Είμαστε ευγνώμονες που τη βρήκαμε. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με τον σκοπό μας να βρούμε ποιος δολοφόνησε αυτό το ζευγάρι», είπε.

Ως γονείς της γυναίκας έχουν αναγνωριστεί οι Tina Gail Linn Clouse και ο Harold Dean Clouse Jr. από τη Φλόριντα, τα πτώματα των οποίων ανακαλύφθηκαν το 1981 σε δασώδη περιοχή στο Χιούστον του Τέξας. Εκείνη την εποχή, ήταν αδύνατο να αναγνωριστούν και να ταυτοποιηθούν μέσω DNA οι γονείς της Χόλι η οποία χάθηκε ως βρέφος με τη δολοφονία τους, αφήνοντας πίσω της πολλά, αναπάντητα ερωτήματα. Η Χόλι βρέθηκε, περισσότερα από 40 χρόνια αργότερα, «ζωντανή και καλά στην υγεία της», σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων την Πέμπτη. Η ίδια είναι πλέον 42 χρονών.

 Τα μέλη της θρησκευτικής ομάδας που περπατούσαν ξυπόλητα φορώντας λευκές ρόμπες

Η προσοχή των αρχών για την εξιχνίαση της μυστηριώδους δολοφονίας των γονιών της, στρέφεται γύρω από τα μέλη μιας νομαδικής θρησκευτικής ομάδας, τα οποία και παρέδωσαν τη Χόλι σε εκκλησία της Αριζόνα, περίπου την εποχή της εξαφάνισής της. Ένα από τα μέλη, τα οποία ήταν γυναίκες που κυκλοφορούσαν ξυπόλητες και φορώντας λευκές ρόμπες, σύμφωνα με τις αρχές, αυτοπροσδιορίστηκε ως «αδελφή Σούζαν» και είχε τηλεφωνήσει στις οικογένειες των γονιών του -τότε- μωρού, για να τις ενημερώσει ότι το ζευγάρι εντάχθηκε στην ομάδα τους και δεν επιθυμούσε, πλέον, να έχει δεσμούς μαζί τους. Κάποια από τα μέλη πήγαν στη Φλόριντα για να πουλήσουν το αυτοκίνητο του ζευγαριού. Σύμφωνα με τον Γουέμπστερ, στη συνέχεια τέθηκαν υπό αστυνομική επιτήρηση, αν και δεν είναι σαφές αν συνελήφθησαν, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί επίσημα έγγραφα σχετικά. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση, σε όποιον μπορεί να έχει πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με τη Μονάδα Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων και Αγνοουμένων.

Η εικονική επανένωση της οικογένειας μετά από δεκαετίες

Την Τρίτη, 7 Ιουνίου, η Χόλι επανασυνδέθηκε με την εκτεταμένη βιολογική της οικογένεια μέσω Zoom ενώ ο Γουέμπστερ σημείωσε ότι, τις επόμενες εβδομάδες, τα μέλη της οικογένειας θα συναντηθούν και αυτοπροσώπως. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι την βρήκαμε!», δήλωσε η θεία της Χόλι, Ντέμπι Μπρουκς, στο CNN ενώ, η βιολογική γιαγιά της γυναίκας, Ντόνα, δήλωσε ότι, το να ξέρει ότι η εγγονή της είναι ζωντανή, είναι ένα «δώρο από τον ουρανό». «Όταν ήταν μωρό, σκεφτόμουν συνέχεια ότι την κρατούσα στην αγκαλιά μου. Και ήθελα να κάνω μόνο αυτό», δήλωσε συγκινημένη.

Οι συγγενείς του ζευγαριού ανέφεραν ότι είχαν να μάθουν νέα του από τον Οκτώβριο του 1980 και πέρασαν δεκαετίες αναζητώντας απαντήσεις. «Είναι σπαρακτικό να ξέρουμε ότι σκοτώθηκαν μέσα στο δάσος, πριν από τόσο καιρό, και δεν το μάθαμε ποτέ. Τα πτώματά τους απλώς πετάχτηκαν εκεί», δήλωσε η Μπρουκς, ενώ η Ντόνα, σε δελτίο τύπου για την ταυτοποίηση της εγγονής της, ανέφερε ότι περίμενε να ξανασμίξει μαζί της για δεκαετίες. «Προσευχόμουν για απαντήσεις για περισσότερα από 40 χρόνια και ο θεός αποκάλυψε κάποιες από αυτές ... βρήκαμε τη Χόλι», είπε.

ΗΠΑειδήσεις τώρααγνοούμενηΤέξας