Κόσμος|12.06.2022 08:50

Σουηδία: Αδιανόητο κυκλοφοριακό χάος στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης – Ακυρώσεις δρομολογίων τρένων και κλειστοί δρόμοι

Newsroom

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν το Σάββατο, 11 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης, αφού ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου είχε κατακλυστεί από κόσμο. Οι αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να εκτρέψουν την κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο.

Η τροχαία είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που οδηγούν στον διεθνή αερολιμένα από τις 4.30 το απόγευμα ενώ, λίγη ώρα αργότερα, η σουηδική τηλεόραση (SVT) μετέδωσε ότι η υπερταχεία που συνδέει το κέντρο της Στοκχόλμης με το αεροδρόμιο Αρλάντα δε θα έκανε στάση στον κεντρικό τερματικό σταθμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται τον διεθνή αερολιμένα, Swedavia, η συμφόρηση οφείλεται στην απότομη αύξηση του αριθμού των επιβατών μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορονοϊό. Η ίδια εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα με τις προσλήψεις και την εκπαίδευση του προσωπικού για την επάνδρωση των σημείων ελέγχου.

Θα συνεχιστεί το πρόβλημα σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία

Το πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου υπάρχει εδώ και εβδομάδες, ωστόσο, το Σάββατο η κατάσταση υπήρξε εξαιρετικά δύσκολη ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Swedavia, δεν αναμένεται να εξομαλυνθεί άμεσα. «Θα υπάρχει μεγάλο φορτίο στο Αρλάντα φέτος το καλοκαίρι. Αν μπορείτε να κάνετε check-in διαδικτυακά, καλό θα ήταν να το κάνετε. Διαφορετικά, είναι καλό να παρακολουθείτε πότε η αεροπορική σας εταιρεία ανοίγει το check-in», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη σουηδική τηλεόραση. «Έχουμε παρατηρήσει ότι ταξιδιώτες έρχονται εδώ 6-8 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, πολύ πριν ανοίξει το check-in. Και αυτό επιδεινώνει τη συμφόρηση», σημείωσε.

Όλες οι ειδήσεις

Παναγόπουλος στο ethnos.gr: «Αν έδειχνα σε έναν ξένο δημοσκόπο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων θα έλεγε ότι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη» - Γιατί δεν συμβαίνει αυτό

Μακρόν VS Μελανσόν με έπαθλο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Γαλλία: Πόσο πιθανό είναι το σενάριο της συγκατοίκησης

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα εντοπίζονται οι «μαϊμού» διαγνωστικές εξετάσεις – Νέο σύστημα διπλού ελέγχου

Παράδεισος για (πολύ) λίγους: Το άγνωστο νησάκι της Μεσσηνίας με τη μία και μοναδική παραλία και το ιστορικό ναυάγιο

Σουηδίαουρέςειδήσεις τώρασυνωστισμόςαεροδρόμιοδιακοπή κυκλοφορίαςτρέναΣτοκχόλμη