Κόσμος|19.06.2022 21:44

Αιθιοπία: Περισσότεροι από 200 νεκροί σε επίθεση - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Newsroom

Μάρτυρες στην Αιθιοπία δήλωσαν την Κυριακή ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στην περιοχή Ορόμια της χώρας και κατηγορούν μια ομάδα ανταρτών, η οποία το αρνείται.

Πρόκειται για μία από τις πιο θανατηφόρες τέτοιες επιθέσεις στην πρόσφατη μνήμη, καθώς οι εθνοτικές εντάσεις συνεχίζονται στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

«Έχω μετρήσει 230 πτώματα. Φοβάμαι ότι αυτή είναι η πιο θανατηφόρα επίθεση εναντίον αμάχων που έχουμε δει στη ζωή μας», δήλωσε στο Associated Press κάτοικος της κομητείας Gimbi.

«Τους θάβουμε σε ομαδικούς τάφους και εξακολουθούμε να συλλέγουμε πτώματα. Έφτασαν τώρα μονάδες του ομοσπονδιακού στρατού, αλλά φοβόμαστε ότι οι επιθέσεις μπορεί να συνεχιστούν αν φύγουν».

Ένας άλλος μάρτυρας δήλωσε ότι η τοπική κοινότητα των Αμχάρα αναζητά τώρα απεγνωσμένα να μετεγκατασταθεί κάπου αλλού «πριν συμβεί άλλος ένας γύρος μαζικών δολοφονιών».

Και οι δύο μάρτυρες κατηγόρησαν τον Απελευθερωτικό Στρατό των Ορόμο (OLA) για τις επιθέσεις. Σε δήλωσή της, η περιφερειακή κυβέρνηση της Ορόμια κατηγόρησε επίσης τον OLA, λέγοντας ότι οι αντάρτες επιτέθηκαν «αφού δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις επιχειρήσεις που εξαπέλυσαν οι (ομοσπονδιακές) δυνάμεις ασφαλείας».

Ο εκπρόσωπος του OLA αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, όπως μεταδίδει το CBS.

Όλες οι ειδήσεις

Ναυάγιο στη Μύκονο: Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία - Η αποθράσυνση της Άγκυρας και οι κλειστοί δίαυλοι επικοινωνίας

Οι άνθρωποι υπεύθυνοι για πάνω από το 90% των πετρελαιοκηλίδων στις θάλασσες

Fuel Pass: Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώσεις για τη διεύρυνσή του - Ποιους θα αφορά

Τα θρυλικά 80s μέσα από τις διαφημίσεις τους…

νεκροίειδήσεις τώραΑιθιοπίαεπίθεση