Κόσμος|19.06.2022 22:19

Γαλλία - βουλευτικές εκλογές: Αισιόδοξος ο Μελανσόν - Η παράταξη Μακρόν είναι η «μεγάλη ηττημένη των εκλογών»

Newsroom

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν ανέφερε σε δηλώσεις του λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων για τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία ότι η παράταξη Μακρόν είναι η μεγάλη ηττημένη των εκλογών, ότι δεν έχει πλέον την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και ότι αυτός ήταν ένας από τους στόχους της αριστερής παράταξης.

Ο Μελανσόν κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα συνεννόησης με την προεδρική πλειοψηφία, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν έχουμε τις ίδιες αξίες».

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της παράταξης της αριστεράς και δήλωσε ότι θα παραμείνει ενεργός πολιτικά και «στην πρώτη γραμμή».

 Στα «μετριοπαθή» κόμματα θα απευθυνθεί ο Μακρόν για να εξασφαλίσει πλειοψηφία

Η γαλλική κυβέρνηση θα απευθυνθεί σε όλα τα μετριοπαθή κόμματα ώστε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αφού η παράταξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στον σημερινό, δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Προσεγγίζουμε εκείνους που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά», είπε η Ολιβιά Γκρεγκουάρ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ:

  • 149 έδρες ο Ζαν Λικ Μελανσόν
  • 224 έδρες ο Εμανουέλ Μακρόν
  • 89 έδρες η Μαρίν Λεπέν
  • 78 έδρες οι Ρεπουμπλικάνοι

Αναλυτικότερα, η προσκείμενη στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν παράταξη Ensemble λαμβάνει 224 έδρες στον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία μετέδωσε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός FR2. Για να επιτευχθεί μία πλειοψηφία, χρειάζεται 289 έδρες.

Η αριστερή πολιτική παράταξη Nupes του Ζαν Λικ Μελανσόν λαμβανει 149 έδρες, η παράταξη της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν 89 ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 78 έδρες, σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Σημειώνεται πως η ακριβής κατανομή των 577 εδρών αναμένεται να γίνει γνωστή αργότερα απόψε.

Όλες οι ειδήσεις

Ναυάγιο στη Μύκονο: Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία - Η αποθράσυνση της Άγκυρας και οι κλειστοί δίαυλοι επικοινωνίας

Οι άνθρωποι υπεύθυνοι για πάνω από το 90% των πετρελαιοκηλίδων στις θάλασσες

Fuel Pass: Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώσεις για τη διεύρυνσή του - Ποιους θα αφορά

Τα θρυλικά 80s μέσα από τις διαφημίσεις τους…

Γαλλίαβουλευτικές εκλογέςεκλογέςΖαν-Λυκ ΜελανσόνΕμανουέλ Μακρόνειδήσεις τώρα