Κόσμος|22.06.2022 13:51

Προπαγάνδα δίχως τέλος από τα τουρκικά ΜΜΕ για τα ελληνικά νησιά: Στο στόχαστρο μπήκε η Ψέριμος

Μαρία Ζαχαράκη

Νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και μέσω του τουρκικού Τύπου. Σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Αναντολού δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες της Ψερίμου προκειμένου να καταγγελθεί η παρουσία Ελλήνων στρατιωτών και -όπως ισχυρίζονται- βαρέων όπλων στο νησί.

Άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα

Το κρατικό κανάλι TRT αναφέρει: «Άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα: Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο. Το πρακτορείο Αναντολού συνέλαβε στο φακό του οπλισμό και στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στο νησί Keci (Ψέριμος), 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, που έχει εξοπλιστεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. 

Μετά τις δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, τη σκυτάλη αναλαμβάνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, και μάλιστα τα κρατικά, αφού τα ιδιωτικά μέσα είχαν ήδη στείλει ρεπόρτερ τους ανοιχτά των ελληνικών νησιών, για να αμφισβητήσουν την ελληνική παρουσία σε αυτά. Με προπαγανδιστικά βίντεο και φωτογραφίες τα κρατικά μέσα της Τουρκίας προσπαθούν να στηρίξουν τις αιτιάσεις της επίσημης ηγεσίας. Πλέον, η αντιπαράθεση Ελλάδας – Τουρκίας έχει λάβει επικοινωνιακό χαρακτήρα καθώς, μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών και εικόνων, η γειτονική χώρα προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα παρανομεί πάνω στα ίδια της τα νησιά. Δείτε εδώ τις φωτογραφίες.

Όλες οι ειδήσεις

Ψηφοδέλτια και εκλογικό αφήγημα… έτοιμα: Πότε «κληρώνει» στην κυβέρνηση για τις πρόωρες κάλπες

Fuel Pass 2: Πόσο θα πέσει η τιμή των καυσίμων με το επίδομα βενζίνης - Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι οδηγοί

Πάτρα: Μαραθώνια η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου - Επί 10 ώρες απαντούσε σε ερωτήσεις για Μαλένα και Ίριδα

Οι 8 συμφορές που χτύπησαν τον κόσμο και τον αποδεκάτισαν – Ο κορονοϊός μοιάζει παρωνυχίδα

Τουρκίαδημοσίευμαειδήσεις τώρατουρκικά ΜΜΕΨέριμος