Κόσμος|24.06.2022 09:56

Ρωσία: Πυροβολημένος στο κεφάλι βρέθηκε ο στρατιωτικός που κουβαλούσε τους πυρηνικούς κωδικούς του Πούτιν

Newsroom

Πυροβολημένος με σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε ο συνταξιούχος Ρώσος αξιωματικός ασφαλείας, ο οποίος είχε αναλάβει το «καθήκον» της μεταφορά του χαρτοφύλακα του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος λέγεται ότι περιέχει τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων της Ρωσίας.

Η Kyiv Post αναφέρει ότι ο πρώην συνταγματάρχης, Βαντίμ Ζιμίν, δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική και ότι  αδερφός του τον βρήκε βαριά τραυματισμένο σπίτι του στην πόλη Κρασνογκόρσκ, κοντά στη Μόσχα.

Η ουκρανική εφημερίδα που επικαλείται τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι ο Ζιμίν βρέθηκε «μέσα σε μια λίμνη αίματος» αφού φέρεται ότι υπέστη τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Ο 53χρονος είναι συνταξιούχος συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) - της κύριας υπηρεσίας ασφαλείας της Ρωσίας - ο οποίος έχει φωτογραφηθεί πολλάκις με τον Πούτιν ενώ κουβαλούσε τον σημαντικότερο χαρτοφύλακα στον πλανήτη.

Η τσάντα που κουβαλά πάντα μαζί του ο Ρώσος πρόεδρος με συνοδεία, λειτουργεί ως κινητός στρατηγικός αμυντικός κόμβος με κωδικούς που θα επέτρεπαν στον Πούτιν να δώσει εντολή για πυρηνική επίθεση.

Όλες οι ειδήσεις

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Δολοφόνησε τη σύζυγο του με πολλαπλές μαχαιριές και διέφυγε με ΙΧ

Ο ενεργειακός «συναγερμός» και το μέτωπο του Νότου: Με ατζέντα οικονομίας σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης θα γίνει Τραμπ για να κερδίσει τις εκλογές» - Τροπολογία για τα χρέη της ΝΔ

Υπόθεση Χρυσαφίδη: Το συγκλονιστικότερο έγκλημα στην Ελλάδα που δεν διαλευκάνθηκε ποτέ – Η εμπλοκή του Γιώργου Τράγκα

ειδήσεις τώρανεκρόςΜόσχαπυρηνικάπυρηνικά όπλακωδικοίΒλαντίμιρ Πούτιν