Κόσμος|24.06.2022 15:11

H Ακσενέρ επικρίνει τον Ερντογάν για την αύξηση του μισθού του κατά 40%

Μαρία Ζαχαράκη

Η Μεράλ Ακσενέρ, η ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Καλού Κόμματος (ΙΥΙ), επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή ζήτησε αύξηση του μισθού του κατά 40%.

«Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Δεν μπορεί να ζήσει», είπε η Ακσενέρ από τη Ραιδεστό της ανατ. Θράκης κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εμπόρους της περιοχής.

Η κυβέρνηση υπέβαλε πρόταση στο κοινοβούλιο και ζητεί ο μισθός του Τούρκου προέδρου να αυξηθεί κατά 40,4%, ήτοι στις 141.453 τουρκικές λίρες (7.750 ευρώ). Μαζί με την αύξηση των αποδοχών του τον Δεκέμβριο, ο μισθός του Ερντογάν έχει αυξηθεί κατά 61% από τις 88.000 λίρες το μήνα που κέρδιζε το 2021.

«Είμαστε συνταξιούχοι. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε κρέας, είμαστε άρρωστοι, δεν μπορούμε να πάμε στον γιατρό», είπε μία πολίτης στην Ακσενέρ. «Πού είναι ο πατέρας Ταγίπ; Σας παρακαλώ, πεθαίνουμε αυτή τη στιγμή, σώστε μας».

Οι Τούρκοι υποφέρουν από μείωση του εισοδήματός τους, αφότου ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 73,5% και η λίρα έχασε το 44% της αξίας της πέρυσι και πάνω από 20% το 2022. Η κυβέρνηση αύξησε τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις τον Δεκέμβριο, αλλά οι αυξήσεις απέτυχαν να συμβαδίσουν με τις αυξήσεις των τιμών, οι οποίες είναι οι υψηλότερες εδώ και 2 δεκαετίες.

«Ο πρόεδρος έχει πολλά προβλήματα», είπε σκωπτικά η Ακσενέρ. «Έχει συμβούλους με 5 μισθούς, άλλους με 11 μισθούς. Τώρα κάνει αύξηση 40% στον δικό του μισθό και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Δεν μπορεί να ζήσει με 140.000 λίρες, τι να κάνει;».

Όλες οι ειδήσεις

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και ο δράστης ήθελε να τα ξαναβρούν - Ακόμα και σήμερα στη ΓΑΔΑ

Γιατί συγκρούστηκαν τα 2 ταχύπλοα που γύριζαν σκηνή για το «Γάμος αλά ελληνικά» - Τα νεότερα για την υγεία του τραυματία ηθοποιού

Τουρκία: Γνωστό μοντέλο και πρώην σύζυγος του ηθοποιού Σεϊταρίδη ζητά εισβολή στα ελληνικά νησιά

Ανίτα Άλβαρεζ: «Είμαι καλά» - Το πρώτο της μήνυμα της αθλήτριας που έχασε τις αισθήσεις της μέσα στην πισίνα

κατώτατος μισθόςΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΜισθόςΜεράλ Ακσενέρ