Κόσμος|27.06.2022 22:38

Ερντογάν: Δεν θα διστάσουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο

Μαρία Ζαχαράκη

Αποφασισμένος να προασπίσει τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα στη Μεσόγειο και το Αιγαίο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η άσκηση Έφεσος 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ήταν μία δραστηριότητα που ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους φίλους μας και φόβο στους εχθρούς μας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι «εκφράζουμε για άλλη μια φορά ότι οποιαδήποτε δομή δεν σέβεται τις ανησυχίες της χώρας μας για την ασφάλεια και τους αναπτυξιακούς στόχους δεν μπορεί να επωφεληθεί με κανέναν τρόπο από τη δύναμη που διαθέτουμε».

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι «με τα 4 γεωτρύπανά μας και τα 2 ερευνητικά πλοία μας είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αδιάκοπα τις δραστηριότητές μας και στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, προκειμένου να βρούμε νέους πόρους».

Για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου μεταβαίνει αύριο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «θα δείξουμε στους συνομιλητές μας την υποκρισία που επιδεικνύεται σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, το YPG και τη FETO, με έγγραφα και εικόνες».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στο θέμα της Συρίας, λέγοντας πως όταν ολοκληρωθούν κάποιες προετοιμασίες, θα ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση.

Όλες οι ειδήσεις

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Ποιο είναι το πρωτόκολλο ασφαλείας - Πότε ενεργοποιείται η θανάτωση ζώου - Τι έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες

Τραγική ιστορία πίσω από τους νεκρούς στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησαν μητέρα και γιος στο ΙΧ που έπεσε στη θάλασσα

Λυκόβρυση: Νεαροί που δούλευαν σε συνέργεια οχημάτων έκλεβαν κατά παραγγελία; Τι λένε στο ethnos.gr αστυνομικές πηγές

Αντιεμβολιαστές διαδήλωσαν έξω από το σπίτι του Πλεύρη - Ήταν μέσα η οικογένειά του

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνελληνοτουρκικές σχέσειςειδήσεις τώρα