Κόσμος|03.07.2022 13:35

Ουκρανία: Στα χέρια της Ρωσίας ολόκληρο το Λουγκάνσκ - Ουκρανικοί πύραυλοι έπεσαν σε Μπελγκοροντ και Κουρσκ

Newsroom

Στα χέρια της Ρωσίας βρίσκεται σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το σύνολο της περιφέρειας του Λουγκάνσκ όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός.

Σύμφωνα με τη σχετική δήλωση η περιφέρεια ελέγχεται στο σύνολό της από «συμμαχικές δυνάμεις» δηλαδή ρωσικές δυνάμεις και ρωσόφωνους πολιτοφύλακες της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την «απελευθέρωση» του Λισιτσάνσκ και γειτονικών περιοχών. Σχετική ενημέρωση έγινε από τον υπουργό Άμυνας και στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προβληματισμός επικρατεί ωστόσο στη Ρωσία καθώς το βράδυ, μεταξύ 3 και 3:30 δύο ρωσικές πόλεις στα σύνορα με την Ουκρανία το Μπελγκορόντκαι το Κουρσκ δέχθηκαν χτυπήματα από τρεις βαλλιστικούς πυραύλους της Ουκρανίας και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στη μία περίπτωση τουλάχιστον, στην περίπτωση του Μπελγκορόντ, φαίνεται πως οι καταρρίψεις των συγκεκριμένων πυραύλων δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες από τη ρωσική πλευρά. Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως τα θραύσματα του πυραύλου έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή και υπάρχουν τέσσερις νεκροί. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως τρεις από αυτούς είναι Ουκρανοί πολίτες και ο ένας Ρώσος.

Όλες οι ειδήσεις 

Θρίλερ στην Αττική το βράδυ του Σαββάτου: Τρίτος νεκρός από τις συμπλοκές - Βίντεο ντοκουμέντα

Κορονοϊός: Δραματική πρόβλεψη για έβδομο και χειρότερο κύμα το φθινόπωρο - Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της μάσκας ζητά ο Καπραβέλος

Φοιτητική στέγη: Ξεκινά ο αγώνας για καλό και φτηνό ενοίκιο - Οι δυσκολίες και οι στρεβλώσεις της αγοράς

Μαρία Πρωτόπαππα στο ethnos.gr: «Έχω φτάσει στην Ιθάκη μου και έχω τον αγώνα να την κρατήσω»

πόλεμοςειδήσεις τώραΡωσίαΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανία