Κόσμος|04.07.2022 16:37

Τουρκία: Σε ανησυχητικά επίπεδα η προσφυγική κρίση - 4χρονο παιδί έπεσε νεκρό από πυρά της χωροφυλακής

Μαρία Ζαχαράκη

Αντιμέτωπη με εξεγέρσεις προσφύγων και μεταναστών είναι η Τουρκία. Μετά το Καχραμανμαράς και τα Άδανα, οι πρόσφυγες προκάλεσαν εντάσεις και στην επαρχία Οσμάνιγε. Προηγουμένως, οι Σύροι σε έναν καταυλισμό προσφύγων στο Καχραμάνμαράς ξεκίνησαν καβγά ενώ σε στρατόπεδο προσφύγων στα Άδανα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για το φαγητό που τους σέρβιραν.

Συνολικά 35 Σύροι πρόσφυγες διέφυγαν από το προσωρινό κέντρο προσφύγων στο Οσμάνιγε. Η νομαρχία ανακοίνωσε ότι οι δραπέτες συνελήφθησαν.

Ένα 4χρονο παιδί σκοτώθηκε

Την ίδια ώρα, η χωροφυλακή φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον ενός οχήματος που μετέφερε μετανάστες κοντά στο χωριό Καραχισάρ του Βαν.

Η χωροφυλακή άνοιξε πυρ αφού το όχημα δεν σταμάτησε σε σημείο ελέγχου, με αποτέλεσμα ένα 4χρονο παιδί να σκοτωθεί. Επίσης, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 30 άτομα που επέβαιναν στο όχημα τέθηκαν υπό κράτηση.

Η νομαρχία του Βαν είπε ότι η χωροφυλακή άνοιξε πυρ στα λάστιχα του οχήματος και μια αδέσποτη σφαίρα σκότωσε ένα παιδί. Στο όχημα υπήρχαν 40 παράτυποι μετανάστες.

Οι ψηφοφόροι του ΑΚΡ θυμωμένοι με τους πρόσφυγες

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καράρ», το κυβερνών κόμμα AKΡ διεξήγαγε έρευνα και ρώτησε τους ψηφοφόρους «Γιατί είστε θυμωμένοι μαζί μας;». Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων έδειξαν ότι τα κύρια ζητήματα στην Κωνσταντινούπολη ήταν οι Σύροι και η οικονομία και τα κύρια προβλήματα στην Άγκυρα ήταν η οικονομία και οι Σύριοι αντίστοιχα.

«Όλα είναι χειρότερα τώρα από ό,τι ήταν πριν, όχι μόνο η οικονομία. Θα ήταν μεγάλο λάθος να σκεφτούμε ότι οι πολίτες θα πειστούν για άλλη μια φορά με τις ίδιες υποσχέσεις, ελπίζοντας ότι ένα κουνέλι θα βγει από το καπέλο», αναφέρει η εφημερίδα.

Τουρκίαπρόσφυγεςνεκρό παιδίμετανάστεςειδήσεις τώρα