Κόσμος|10.07.2022 23:29

Νιγηρία: 15 νεκροί και ένας αγνοούμενος σε ναυτικό δυστύχημα

Newsroom

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας αγνοείται όταν ένα επιβατηγό σκάφος παρασύρθηκε από παλίρροια και ανατράπηκε στην οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Λάγος, ανακοίνωσαν την Κυριακή, 10 Ιουλίου, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, δύο ημέρες μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε άλλο ατύχημα με πλοίο σε αυτή την πόλη με περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους. «Υπήρχαν 16 επιβάτες στο πλοίο τη στιγμή του δυστυχήματος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραήμ Φαρινλόγιε, της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (NEMA).

Οι επιβάτες δεν είχαν σωσίβια

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή οι υπηρεσίες διάσωσης ανέσυραν άλλα 11 πτώματα. Ο δέκατος έκτος επιβάτης δεν είχε εντοπιστεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τον Σαράτ Μπραϊχάμ, περιφερειακό διευθυντή της αρχής υδάτων του Λάγος (LASWA), το σκάφος «παραβίασε τους κανονισμούς [...] αποπλέοντας στις 7:45 μ.μ.». Η παλίρροια παρέσυρε το σκάφος και στη συνέχεια το αυτό ανετράπη, είπε, προσθέτοντας ότι οι επιβάτες δεν είχαν σωσίβια.

Όλες οι ειδήσεις

Ουρές στα νοσοκομεία για ένα χειρουργείο – Γιατί αυξήθηκαν και πάλι οι λίστες αναμονής

Πρόεδρος Βόρειας Μακεδονίας στο ethnos.gr: Βαρόμετρο και για τα Βαλκάνια οι ελληνοτουρκικές σχέσεις - Τι λέει για τις καθυστερήσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών

Το καλό νέο για τον κορονοϊό που έρχεται από τη Νότια Αφρική: Γιατί είναι αισιόδοξος ο καθηγητής Γουργουλιάνης

Θύελλα στις ΗΠΑ από τα αισχρά μηνύματα του Χάντερ Μπάιντεν για την Τζιλ: «Κ****λα εγωίστρια»

Νιγηρίαειδήσεις τώραδυστύχημανεκροίαγνοούμενοςπλοίο