Κόσμος|19.07.2022 18:08

Φωτιά τώρα: Γιγαντιαίες πυρκαγιές σαρώνουν την περιοχή του Λονδίνου με φόντο το ρεκόρ θερμοκρασιών

Newsroom

Σε μείζον περιστατικό κηρύχθηκε το Λονδίνο μετά από «τεράστιο κύμα» πυρκαγιών σε όλη την πρωτεύουσα κατά την πιο ζεστή ημέρα που έχει υπάρξει ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη»

Ο δήμαρχος Sadiq Khan δήλωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου (LFB) βρίσκεται «υπό τεράστια πίεση», καθώς κάλεσε τους ανθρώπους να είναι ασφαλείς, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι «κρίσιμη».

Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και εκατοντάδες πυροσβέστες συμμετείχαν στην αντιμετώπιση πολλών εστιών φωτιάς.

Σε ένα χωριό στα περίχωρα του ανατολικού Λονδίνου, πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά από πυρκαγιές που ξέσπασαν. Η LFB έστειλε 15 πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 100 πυροσβέστες στο Wennington για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίες φαίνεται να κάλυπταν έναν αριθμό κτιρίων και παρακείμενες χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Τουλάχιστον ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς. Εναέρια πλάνα έδειχναν καπνό να καλύπτει το χωριό στο Μεγάλο Λονδίνο και να πλησιάζει μια ιστορική εκκλησία.

Τα κοντινά χωράφια είχαν καεί εντελώς και έκαιγαν έντονα. Δεν είναι γνωστό αν κάποιος τραυματίστηκε από το περιστατικό. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου έγραψε στο Twitter: «Έχουμε 15 πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 100 πυροσβέστες που ασχολούνται με την πυρκαγιά στο The Green στο Wennington».

Τα σπίτια καίγονταν κοντά σε έναν πυροσβεστικό σταθμό στο Wennington - ένα μικρό χωριό που έχει πληθυσμό που φέρεται να είναι περίπου 300 άτομα.

Ήταν η θερμότερη ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα προσωρινά στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να δείχνουν ότι η θερμοκρασία έφτασε τους 40,2C (104,3F) στο αεροδρόμιο Heathrow και επίσης αργότερα στο Coningsby, Lincolnshire, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 38,7C (101,66F) που είχε καταγραφεί στο Cambridge πριν από τρία χρόνια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λονδίνοπυροσβεστικήπυρκαγιάφωτιά τώραφωτιάειδήσεις τώρα