Κόσμος|20.07.2022 16:55

Απελπιστικές εικόνες στο Λονδίνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές - «Χάθηκαν τα πάντα»

Newsroom

Σκληρή και ολονύχτια μάχη για να κατασβήσουν πυρκαγιές έδωσαν Βρετανοί πυροσβέστες, ενώ μηχανικοί πάλευαν ενάντια στον χρόνο σήμερα, Τετάρτη, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε σιδηροδρομικές ράγες, μία ημέρα αφού το Ηνωμένο Βασίλειο βίωσε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ποτέ στη χώρα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου είχε την Τρίτη την πλέον πολυάσχολη ημέρα της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές που κατέστρεψαν δεκάδες ακίνητα στην πρωτεύουσα καθώς και εστίες φωτιάς σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης στο πλάι σιδηροδρομικών τροχιών και δρόμων.

«Χάθηκαν τα πάντα»

«Δεν έχουμε τίποτα, χάθηκαν τα πάντα», δήλωσε ο Τίμιθι Στοκ, κάτοικος που έχασε το σπίτι του από τη φωτιά στο χωριό Γουένινγκτον, ανατολικά του Λονδίνου.

Μάλιστα, άτομο που έβγαζε βίντεο την καταστροφή, έκανε λόγο για «εμπόλεμη ζώνη» που «θυμίζει εικόνες από βομβαρδισμένα χωριά στην Ουκρανία».

Τα δρομολόγια των τρένων από το Λονδίνο προς την ανατολική ακτή της Αγγλίας ακυρώθηκαν τουλάχιστον έως το μέσο της σημερινής ημέρας ύστερα από φωτιά κοντά στο Πιτέρμπορο στην κεντρική Αγγλία που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί εξοπλισμός και υποδομές.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι χθες στο Κόνινγκσμπι της κεντρικής Αγγλίας καταγράφηκε νέα θερμοκρασία - ρεκόρ 40,3 βαθμών Κελσίου, με 34 περιοχές σε όλη τη χώρα να ξεπερνούν το προηγούμενο ρεκόρ των 38,7 βαθμών που σημειώθηκε το 2019. Για σήμερα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μια πιο δροσερή ημέρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίακαταστροφέςπυρκαγιέςειδήσεις τώραΛονδίνοφωτιά