Κόσμος|29.07.2022 17:44

Προσωπική επίθεση – πρόκληση του Τσελίκ σε Μητσοτάκη: Αυτός απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Newsroom

Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ, με τους τούρκους να συνεχίζουν ακάθεκτοι τις προκλήσεις τους.

Νέες προκλήσεις

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη χθες στο CNN για τα ελληνοτουρκικά, o Τσελίκ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Καταδικάζουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη που στοχοποιεί για άλλη μια φορά τον Πρόεδρό μας. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι η Τουρκία επιδιώκει να "αναβιώσει νεοοθωμανικές αναθεωρητικές φαντασιώσεις" είναι μια φράση που χρησιμοποίησε για να καλύψει τη δική του παράνομη πολιτική».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τσελίκ:

«Καταδικάζουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη που για άλλη μια φορά στοχοποιεί τον Πρόεδρό. Καταδικάζουμε τη στοχοποίηση του κ. Ερντογάν. Η δήλωση του Μητσοτάκη ότι η Τουρκία επιδιώκει να "αναβιώσει νεοοθωμανικές αναθεωρητικές φαντασιώσεις" είναι μια φράση που χρησιμοποιεί ο ίδιος για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές. Την επεκτατική και επιθετική πολιτική ακολουθεί ο Μητσοτάκης. Με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο, ο Μητσοτάκης απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί με επιφάνεια 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, 2 χιλιόμετρα από την Τουρκία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι η επιθετική και επεκτατική πολιτική.

(…) Είναι τραγικό ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει μια τόσο φανταστική αξίωση, να στοχοποιεί τον Πρόεδρό μας Ερντογάν με τον ισχυρισμό του "επεκτατισμού".

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολεύεται να πληρώσει ακόμη και το χρέος της Ελλάδας των πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, αύξησε 5 φορές τον προϋπολογισμό των εξοπλισμών της χώρας του, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς στόχους και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΟμέρ ΤσελίκΤουρκίαελληνοτουρκικάειδήσεις τώρα