Κόσμος|12.08.2022 11:29

Σφοδρή κριτική στον Μακρόν για τις φωτογραφίες με τζετ σκι ενώ η Γαλλία καίγεται από άκρη σε άκρη

Newsroom

Τα πυρά των Oικολόγων δέχεται ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών, στις οποίες φαίνεται να χρησιμοποιεί βενζινοκίνητο τζετ σκι με υψηλές εκπομπές άνθρακα

«Κατήγγειλα το διαφημιστικό κόλπο του Προέδρου. Εμφανίζεται σε κανό για λίγα λεπτά για να τραβηχτεί μια φωτογραφία και μετά σε τζετ σκι. Σε αυτό συνοψίζεται η πολιτική της Γαλλίας» δήλωσε η βουλευτής των Οικολόγων, Σαντρίν Ρουσώ, κατακεραυνώνοντας τον Γάλλο πρόεδρο. 

Σημειώνεται ότι από τις 31 Ιούλιο που ξεκίνησε ο καύσωνας στη Γαλλία, η χώρα έχει έρθει αντιμέτωπη με περισσότερες πυρκαγίες από ποτέ. 

Μεγάλα πύρινα μέτωπα μαίνονται τις τελευταίες μέρες στη Ζιρόντ (νοτιοδυτικά), τη Ζιρά (ανατολικά), τη Ντρομ, την Αβερόν και τη Λοζέρ (νοτιοανατολικα), αλλά και αναρίθμητες μικρότερες εστίες σε όλη τη χώρα. 

Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση περισσότερα από 400.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής, ενώ τα  ευρωπαϊκά δεδομένα από τους δορυφόρους ανεβάζουν τις καμμένες εκτάσεις στα 500.000 στρέμματα

Νωρίτερα 361 πυροσβέστες από Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία, Πολωνία και Ελλάδα αναχώρησαν για τη Γαλλία, ώστε να συνδράμουν το έργο των Γάλλων συναδέλφων τους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ





ειδήσεις τώραΓαλλίαΕμανουέλ Μακρόντζετ σκιπυρκαγιές