Κόσμος|12.08.2022 17:46

Τίτλοι τέλους για ένα από τα πιο θρυλικά προϊόντα της Johnson & Johnson: Πότε αποσύρεται η παιδική πούδρα με ταλκ

Newsroom

Η Johnson & Johnson αποσύρει την παιδική πούδρα που περιέχει ταλκ παγκοσμίως το επόμενο έτος, αφού έκανε το ίδιο στις ΗΠΑ και τον Καναδά εν μέσω χιλιάδων αγωγών που ισχυρίζονται ότι προκαλεί καρκίνο.

Από τι θα αντικατασταθεί το ταλκ

Το ταλκ θα αντικατασταθεί από άμυλο καλαμποκιού, δήλωσε η εταιρεία. Η εταιρεία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με αγωγές που ισχυρίζονται ότι το ταλκ της προκάλεσε στους χρήστες καρκίνο των ωοθηκών, μέσω της χρήσης του για τη γυναικεία υγιεινή, ή μεσοθηλίωμα, έναν καρκίνο που προσβάλλει τους πνεύμονες και άλλα όργανα.

Η J&J επιμένει, και η συντριπτική πλειονότητα των ιατρικών ερευνών για το ταλκ δείχνει, ότι το ταλκ της παιδικής πούδρας είναι ασφαλές και δεν προκαλεί καρκίνο.

Ωστόσο, η ζήτηση για την παιδική πούδρα της εταιρείας μειώθηκε και η J&J απέσυρε το προϊόν με βάση το ταλκ στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής το 2020.

Η εταιρεία το έκανε αυτό αφού είδε τη ζήτηση να πέφτει λόγω «παραπλανητικής διαφήμισης δικαστικών υποθέσεων ταλκ που προκάλεσε παγκόσμια σύγχυση και αβάσιμη ανησυχία», σχετικά με την ασφάλεια του προϊόντος δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η J&J δήλωσε ότι η αλλαγή που ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη θα απλοποιήσει την επιλογή των προϊόντων της και θα ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες παγκόσμιες τάσεις.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η J&J δήλωσε ότι μια ξεχωριστή θυγατρική εταιρεία που δημιούργησε για τη διαχείριση των διεκδικήσεων σε δίκες για το ταλκ είχε υποβάλει αίτηση για προστασία από το κεφάλαιο 11 της πτώχευσης.

Η J&J ανέφερε τότε ότι χρηματοδότησε τη θυγατρική, με την ονομασία LTL Management, και δημιούργησε ένα καταπίστευμα ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πληρωμή των απαιτήσεων που θα καθορίσει το πτωχευτικό δικαστήριο ότι οφείλει.

Ο γίγαντας της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσε επίσης το περασμένο φθινόπωρο ότι θα μετατρέψει την επιχείρηση καταναλωτικής υγείας - η οποία πωλεί τη βρεφική πούδρα, τα Band-Aids και άλλα προϊόντα - σε ξεχωριστή εταιρεία που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Το τμήμα της εταιρείας που πωλεί συνταγογραφούμενα φάρμακα και ιατρικές συσκευές θα διατηρήσει το όνομα J&J.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ταλκJohnson & Johnsonαπόσυρσηειδήσεις τώρα