Κόσμος|13.08.2022 13:37

Πυροσβέστες και αστυνομικοί μοιράζονταν φωτογραφίες της σορού του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του - Τι κατέθεσαν μάρτυρες

Newsroom

Ξεκίνησε την Τετάρτη η δίκη για τη μήνυση που υπέβαλε η Βανέσα Μπράιαντ του Κόμπι Μπράιαντ κατά αστυνομικών και πυροσβεστών, που φέρονται να έδειχναν φωτογραφίες της σορού του Κόμπρι και της κόρης του σε περιστάσεις, που δεν σχετίζονταν με τις έρευνες για τις συνθήκες της συντριβής του ελικοπτέρου κατά την οποια έχασαν τις ζωές συνολικά εννέα άτομα.

Όπως μεταδίδει το CNN, η πρώην τεχνικός επειγόντων περιστατικών και σύζυγος ενός πυροσβέστη στο Λος Άντζελες, Λουέλα Γουΐρετερ κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο πυροσβέστης Τόνι Ιμπρέντα έδειξε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των βραβείων Golden Mike στην Καλιφόρνια τον Φεβρουάριο του 2020.

Η μάρτυρας εκτίμησε πως ο Ιμπρέντα έδειξε τις φωτογραφίες για να κερδίσει την προσοχή. Είπε ακόμα πως άκουσε έναν πυροσβέστη που ήταν στο ίδιο πηγαδάκι με τον Ιμπρέντα να αναφωνεί«δεν πιστεύω πως μόλις είδα το καμένο σώμα του Κόμπι Μπραίντ και σε λίγο θα φάω». Όταν ακούστηκε η φράση αυτή στο δικαστήριο πολλοί παρατήρησαν την αντίδραση της Βανέσα, η οποία φάνηκε να υποφέρει.

Η Γουΐρετερ είναι ξαδέρφη της Κέρι Αλτομπέλι, η οποία πέθανε στη συντριβή, μαζί με τον σύζυγό της, Τζον και την κόρη τους, Αλίσα. 

Ιδιαίτερα οδυνηρή ήταν και η κατάθεση του μπάρμαν Βίκτορ Γκουτιέρεζ, ο οποίος ερωτήθηκε για τις φωτογραφίες που τού έδειξε αστυνομικός.

Ο Γκουτιέρεζ μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε εάν είχε δει τη σορό της Τζιάνα Μπράιαντ, με τη Βανέσα Μπραίαντ να αποχωρεί από την αίθουσα σε εκείνο το σημείο. 

Το περιστατικό αυτό είχε λάβει χώρα δύο μέρες μετά τη συντριβή και περίπου έναν μήνα πριν από την εκδήλωση των βραβείων. Ο Γκουτιέρεζ θυμήθηκε το σοκ που ένιωσε όταν είδε τις εικόνες λόγω της κατάστασης των θυμάτων.

Η δίκη θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες και στο βήμα θα ανέβει και η Βανέσα Μπράιαντ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόμπι ΜπράιαντΒανέσα Μπράιαντδίκησυντριβή ελικοπτέρουειδήσεις τώρα