Κόσμος|13.08.2022 22:45

Σύμβουλος Ζελένσκι για Ζαπορίζια: Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε πυρηνικό ατύχημα

Newsroom

Σε μια ζοφερή δήλωση προχώρησε ο σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας Μιχαίλο Ποντόλιακ, σχετικά με την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως το Κίεβο είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ατύχημα. «Οι Ρώσοι αφενός, ναρκοθετούν μέρος των  εγκαταστάσεων παραγωγής, φέρνουν εκεί βαρέα όπλα, φτιάχνουν εκεί αποθήκες πυρομαχικών, δηλαδή, βάζουν με αυτόν τον τρόπο όλο το σύστημα ασφαλείας του πυρηνικού σταθμού  σε κίνδυνο. Από την άλλη, κάνουν απευθείας χτυπήματα από την επικράτεια του πυρηνικού σταθμού. Φυσικά, είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε ατύχημα θα μπορούσε να προκληθεί ως αποτέλεσμα από τις κινήσεις της Ρωσίας και όχι απλώς να προκαλέσει μια καταστροφή στην Ουκρανία. Θα είναι μια καταστροφή που θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, σημείωσε: «Δύσκολη ερώτηση γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Θα συνεχιστεί ακριβώς μέχρι οι ρωσικές δυνάμεις να φύγουν από δω. Και αυτό μπορεί να διαρκέσει από έξι μήνες έως ένα χρόνο».

«Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν, και σε κάθε περίπτωση θα ξεκινήσουν αφού η Ρωσία υποστεί αρκετές σημαντικές, τακτικές ήττες στο πεδίο της μάχης. Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι αδύνατον να ξεκινήσουν σε αυτό το στάδιο (του πολέμου). Και αυτό το λάθος (να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν) έκαναν οι ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων η Ρωσία συμπεριφέρεται μόνο από θέση ισχύος και δίνει μόνο τελεσίγραφα. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Θα μπούμε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης μαζί τους μόνο όταν θα μιλάμε από θέση ισχύος», τόνισε ο Ποντόλιακ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανίαπόλεμοςπυρηνικό εργοστάσιοειδήσεις τώρα