Κόσμος|15.08.2022 18:30

Σανγκάη: Εικόνες χάους σε κατάστημα μετά από ανακοίνωση για πελάτη που είχε επαφή με κρούσμα - Άρχισαν να τρέχουν και να σπρώχνουν

Newsroom

Εικόνες χάους καταγράφηκαν σε κατάστημα της γνωστής αλυσίδας IKEA στην Σανγκάη της Κίνας όταν οι υγειονομικές αρχές ενημέρωσαν ένα παιδί είχε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού οπότε όλοι οι πελάτες θα έπρεπε να μπουν σε καθεστώς lockdown.

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές αρχές της πόλης διέταξαν να κλείσει το υποκατάστημα και να μπουν σε απομόνωση όσοι ήταν μέσα όταν διαπιστώθηκε ότι ένα παιδί είχε στενή επαφή με κρούσμα της Covid. Η ανακοίνωση έσπειρε τον πανικό σε όσους βρίσκονταν στο κατάστημα με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο διεθνών ΜΜΕ και των social media.

Πολλοί από τους πελάτες άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους, να φωνάζουν και σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, σε μια προσπάθεια να προλάβουν βγουν από το κτίριο πριν κλείσουν οι πόρτες.

Δυο μέρες καραντίνα και υπό επίβλεψη

Σε έκτακτη ενημέρωση τύπου την Κυριακή, ο Zhao Dandan, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης, δήλωσε ότι το «κατάστημα και η πληγείσα περιοχή» θα βρίσκονται υπό διαχείριση «κλειστού κυκλώματος» για δύο ημέρες. Τα άτομα που βρέθηκαν μέσα στο κατάστημα θα πρέπει να περάσουν δύο ημέρες καραντίνας και πέντε ημέρες επίβλεψης της υγείας τους.

ΣανγκάηΚορονοϊόςειδήσεις τώραΙΚΕΑ