Κόσμος|17.02.2019 12:18

Βουλευτής του Έντι Ράμα στο ethnos.gr: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Τίμος Φακαλής

«Η αντιπολίτευση πριν τις εκλογές- οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο-προσπαθεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις της υποστηρίζοντας τους διαδηλωτές αλλά και οργανώνοντας διαδηλώσεις για να ανεβάσει το ηθικό των οπαδών του κόμματός της. Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και η πολιτική κατάσταση στην χώρα είναι σταθερή. Δεν υπάρχει πολιτική κρίση στην Αλβανία», είπε το μεσημέρι του Σαββάτου (16.02) στο ethnos.gr ο  γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του Έντι Ράμα, Έρβιν Μπουσάτι, σχολιάζοντας τις σημερινές συγκεντρώσεις  έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο και το αίτημα του Σαλί Μπερίσα για δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. 

Όπως είπε ο κ. Μπουσάτι στις δημοκρατίες υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αλλάξουμε τις πολιτικές καταστάσεις και αυτός είναι οι κάλπες. «Η αντιπολίτευση θα έχει τη δυνατότητα σε λιγότερο από έξι μήνες να αναμετρηθεί με αυτές» πρόσθεσε ο Αλβανός πολιτικός. Παράλληλα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Αλβανικού Σοσιαλιστικού κόμματος υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση έχει κάθε δικαίωμα να διαδηλώνει πάντα όμως έχοντας κατά νου ότι η κυβερνά πλειοψηφία.

Χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις ειρηνικές και σεβαστές εφόσον δεν παραβιάζουν και δεν απειλούν την ομαλή λειτουργία των θεσμών της χώρας και γίνονται μέσα σε ειρηνικά πλαίσια. Υπενθύμισε ότι πριν δύο μέρες η Αλβανία επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.   

Ανέφερε τέλος ότι αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση της Αλβανίας προχωρά μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να μπορέσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατόν. 

Έντι ΡάμαΣαλί ΜπερίσαΑλβανία