Κόσμος|19.08.2022 23:10

Φινλανδία: Απάντηση Σάνα Μάριν για το επίμαχο φιλί με τραγουδιστή - «Δεν υπάρχει κάτι απρεπές»

Newsroom

Μετά τη διαρροή του βίντεο που δείχνει τη Σάνα Μαρίν να χορεύει με έναν νεαρό τραγουδιστή σε κλαμπ, εκείνη έδωσε διευκρινίσεις σε συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι, η Φινλανδή πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο βίντεο, όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του άνδρα που μοιάζει με φιλί στον λαιμό της -ως τέτοιο μεταδόθηκε, εξάλλου, από κάποια ΜΜΕ.

Η Μαρίν αρνήθηκε ότι τη φίλησε στον λαιμό ο τραγουδιστής Olavi Uusivirta, και είπε ότι απλώς της μιλούσε και ότι ίσως τη φίλησε στο μάγουλο, σε φιλικό κλίμα.

«Εάν με φιλήσει κάποιος στο μάγουλο, δεν υπάρχει κάτι απρεπές ή κάτι που δεν μπορώ να διαχειριστώ ή να πω στον σύζυγό μου», είπε η Σάνα Μαρίν στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το BBC.

Από την πλευρά του, ο γνωστός στη Φινλανδία τραγουδιστής αρκέστηκε να απαντήσει: «Λοιπόν, δεν μου αρέσει να σχολιάζω τα προσωπικά μου θέματα και τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου. Ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο!».

Υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές για τα βίντεο -αυτό που δείχνει τη Μαρίν σε κλαμπ στο Ελσίνκι αλλά και ένα άλλο σε πάρτι σε σπίτι- στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, που δικαιολογούσαν τη χρήση των πλάνων ως σημαντικών για το δημόσιο συμφέρον.

Επικρίσεις από την αντιπολίτευση

Αφού κυκλοφόρησαν τα βίντεο, μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και πολιτικοί της αντιπολίτευσης ζητούσαν από τη Μάριν να υποβληθεί στο τεστ. Η ίδια είπε ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών και δεν είδε κανέναν να κάνει χρήση στο πάρτι όπου παραβρέθηκε. Αν και πολλοί είναι αυτοί που επαινούν τη Μάριν γιατί συνδυάζει την απαιτητική εργασία της με τη δραστήρια ιδιωτική ζωή της, άλλοι αμφισβητούν την απόφασή της να επιτρέψει να την βιντεοσκοπήσουν, ακόμη και αν της υποσχέθηκαν ότι τα βίντεο προορίζονταν μόνο για ιδιωτική χρήση.

Σε μια περίοδο που η Ευρώπη βρίσκεται σε αναταραχή λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Μάριν επικρίθηκε επίσης με το σκεπτικό ότι η συμμετοχή της στο πάρτι θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά της να εκτελέσει γρήγορα τα καθήκοντά της σε περίπτωση κρίσης. «Αν υπήρχε κατάσταση κρίσης θα το γνώριζα πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου», είπε στους δημοσιογράφους σήμερα, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι καλά εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε στρατιωτική κρίση που θα επηρέαζε τη χώρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦινλανδίαΣάνα Μάρινειδήσεις τώρα