Κόσμος|21.08.2022 20:56

Ουκρανία: Αρνείται κάθε εμπλοκή με τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν - Τη σκότωσαν με βόμβα κάτω από το κάθισμα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ερευνητές στο σημείο έκρηξης του αυτοκινήτου της Ντάρια Ντούγκινα (Associated Press)
Ερευνητές στο σημείο έκρηξης του αυτοκινήτου της Ντάρια Ντούγκινα (Associated Press)
Ερευνητές στο σημείο έκρηξης του αυτοκινήτου της Ντάρια Ντούγκινα (Associated Press)

Τη ζωή της έχασε η ρωσίδα δημοσιογράφοςκαι κόρη του υπερεθνικιστή φιλοσόφου Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός και ως «μυαλό» του Πούτιν, Ντάρια Ντούγκιν, μετά από έκρηξη στο αμάξι της, ενώ οδηγούσε στα περίχωρα της Μόσχας.

Η Ντούγκιν σκοτώθηκε, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο Toyota Land Cruiser που οδηγούσε. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού. 

Ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν, είναι ότι στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν ο πατέρας της και όχι η ίδια.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο 112, η Ντούγκινα και ο πατέρας της επρόκειτο να επιστρέψουν στη Μόσχα με το ίδιο αυτοκίνητο. Όμως ο Ντούγκιν, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης, τελευταία στιγμή αποφάσισε να ταξιδέψει ξεχωριστά.

Κατηγορούν το Κίεβο

Αξιωματούχοι και δημόσια πρόσωπα έσπευσαν να κατηγορήσουν το Κίεβο για την επίθεση. Η Μαργαρίτα Σιμονιάν, επικεφαλής του κρατικού χρηματοδοτούμενου τηλεοπτικού σταθμού RT, έγραψε ότι «ανατίναξαν την κόρη του Ντούγκιν» και κάλεσε για επιθέσεις κατά των «κέντρων λήψης αποφάσεων» στο Κίεβο.

Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης, Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι η Ντάρια Ντούγκινα είχε σκοτωθεί και κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση.

«Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπαθώντας να εξοντώσουν τον Αλεξάντρ Ντούγκιν ανατίναξαν την κόρη του… Σε αυτοκίνητο. Ευλογημένη μνήμη της Ντάρια, είναι μια πραγματική Ρωσίδα!», έγραψε χαρακτηριστικά. 

«Δεν έχουμε καμία σχέση»

Από τη μεριά της η Ουκρανία, μέσω δηλώσεων του κορυφαίου προεδρικού συμβούλου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό, καθώς το Κίεβο «δεν είναι εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση για τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο, που σκότωσε την Ντούγκινα, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι «η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό, γιατί δεν είμαστε εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία, ούτε τρομοκρατικό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσίαειδήσεις τώραβομβιστική επίθεσηΟυκρανίαΒλαντίμιρ Πούτινδολοφονία