Κόσμος|24.08.2022 23:29

Ουκρανία: 15 νεκροί και 50 τραυματίες από επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό

Newsroom

Μετά από επίθεση της Ρωσίας σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην κεντρική Ουκρανία σήμερα τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν.

Το χτύπημα της Ρωσίας, σήμερα, ημέρα που συμπληρώνονται 31 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας και έξι μήνες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Μόλις έλαβα μια πληροφορία για ένα ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ (…) σε βαγόνια στον σταθμό του Τσάπλινο. Τέσσερις βαγόνια φλέγονται», είπε ο Ζελένσκι. Το Τσάπλινο απέχει 145 χιλιόμετρα δυτικά του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «οι διασώστες βρίσκονται επί τόπου, όμως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι βαρύτερος. Αυτή είναι η ζωή μας καθημερινά».

Οι μάχες επικεντρώνονται πλέον στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία, όπου καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να επιτυγχάνει κάποια κέρδη. Η Ρωσία ωστόσο πλήττει τακτικά άλλες ουκρανικές πόλεις, με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα πάντα με το Κίεβο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πόλεμοςΡωσίαειδήσεις τώραΟυκρανία