Κόσμος|30.08.2022 22:35

Επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες - Έδιωξαν Κύπριο κτηνοτρόφο πετώντας του πέτρες

Newsroom

Επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες και κτηνοτρόφο σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Δένεια της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο που έδειξε η τηλεόραση του OPEN, επτά Τούρκοι στρατιώτες πλησιάζουν τον κτηνοτρόφο που βρίσκεται στο αδειοδοτημένο χωράφι του. Ο ένας Τούρκος στρατιώτης οπλίζει το όπλο του, τον σημαδεύει και του ζητάει να φύγει. Κάποιοι άλλοι του ρίχνουν πέτρες.

«Παρακαλούμε το θεό να μην συμβεί κάτι πιο ακραίο δηλαδή κάποιον να χάσει τη ζωή του γιατί είναι κρίμα» δήλωσε ο κοινοτάρχης της Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου στο OPEN. Πρόσθεσε ότι «οι Τούρκοι δεν δικαιούνται βάση της συμφωνίας να κατεβαίνουν από τα φυλάκια, έχουν προχωρήσει κοντά στα 500 μέτρα μέσα στη νεκρή ζώνη που είναι πολύ σοβαρό να παραβιάζουν το status quo».

Ο κτηνοτρόφος μπήκε στο αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκε από την περιοχή όμως πρόκειται για δεύτερο γεγονός στην περιοχή.

Διάβημα από το υπ. Εξωτερικών της Κύπρου

Σε διάβημα σε ανώτατο επίπεδο έχει προβεί το υπουργείο εξωτερικών της Κύπρου μετά το περιστατικό. «Έχουμε ήδη προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την ειρηνευτική δύναμη» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπ. Εξωτερικών της Κύπρου» Δημήτρης Δημητρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο δήλωσε πως το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπροςειδήσεις τώραΤουρκία