Κόσμος|02.09.2022 17:44

Απόπειρα δολοφονίας Κριστίνα Φερνάντεζ: Ποιος είναι ο δράστης - Το όπλο είχε πέντε σφαίρες αλλά «κόλλησε»

Newsroom

Η Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ, αντιπρόεδρος της Αργεντινής, σώθηκε κατά τύχη από απόπειρα δολοφονίας το βράδυ αυτής της Πέμπτης, 1 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το σπίτι της στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αξιωματούχος φαίνεται να βγαίνει από το αυτοκίνητό της, τη στιγμή που ένας άνδρας την πλησιάζει και την σημαδεύει με όπλο κατευθείαν πάνω της, σε απόσταση λίγων εκατοστών. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να πυροβολήσει με το πιστόλι, προφανώς επειδή «κόλλησε».
Αμέσως αντέδρασε το προσωπικό ασφαλείας που συνόδευε την αντιπρόεδρο και συνέλαβε τον δράστη, αν και, αν το όπλο λειτουργούσε σωστά και πυροβολούσε, δεν θα μπορούσαν να αποτρέψουν την επίθεση εναντίον της συζύγου του πρώην προέδρου Νέστορ Κίρχνερ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι πολίτης βραζιλιάνικης καταγωγής και ότι το όπλο με το οποίο προσπάθησε να πυροβολήσει περιείχε πέντε σφαίρες.

Έντονη καταδίκη της επίθεσης κατά της Κριστίνα Φερνάντες

Σε μήνυμά του προς το έθνος, ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντεζ εξέφρασε την «έντονη καταδίκη» του και όρισε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ως αργία.
Χαρακτήρισε το γεγονός ως «εξαιρετικά σοβαρό» και «το πιο σοβαρό που έχει συμβεί από τότε που ανακτήσαμε τη δημοκρατία μας».

«Η Κριστίνα παραμένει ζωντανή επειδή, για έναν λόγο που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί τεχνικά, το όπλο που είχε πέντε σφαίρες δεν πυροδότησε παρά το γεγονός ότι είχε ενεργοποιηθεί».


Ανέφερε επίσης ότι «μια τέτοια πραγματικότητα συγκινεί ολόκληρο τον λαό της Αργεντινής και ιδιαίτερα εμάς που είμαστε σύντροφοί της και την αγκαλιάζουμε αλληλέγγυα με όλη μας την αγάπη».

«Αυτή η επίθεση αξίζει την πιο έντονη καταδίκη από όλη την κοινωνία της Αργεντινής, όλων των πολιτικών τομέων και όλων των ανδρών και γυναικών της δημοκρατίας, διότι αυτά τα γεγονότα επηρεάζουν τη δημοκρατία μας».
Και πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ανακτήσουμε τη δημοκρατική συνύπαρξη που έχει διαρραγεί από τη ρητορική μίσους που εξαπλώθηκε από διάφορους πολιτικούς, δικαστικούς και μιντιακούς χώρους της αργεντίνικης κοινωνίας», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΑργεντινήαπόπειρα δολοφονίας