Κόσμος|03.09.2022 15:55

Πληροφορίες για ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο που βρίσκεται στη Μεσόγειο - Καταπλέει κοντά στην Ιταλία

Newsroom

Ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο καταπλέει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη Μεσόγειο κοντά την Ιταλία. Την είδηση μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Naval News», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές για πόσο διάστημα το υποβρύχιο έπλεε κοντά στην ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με το Naval News ωστόσο, το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του ρωσικού αντιτορπιλικού «Marshal Ustinov», το οποίο κατέπλεε στη Μεσόγειο μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Το φορτίο του υποβρυχίου

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, αναλυτές του ΝΑΤΟ έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο πλοίο, προκειμένου να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται.

Ενδέχεται να είναι και πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Oskar (SSGN). Τα υποβρύχια αυτά είναι εξοπλισμένα με 24 υπερηχητικούς πυραύλους υψηλής εκρηκτικότητας, με τους οποίους μπορούν να επιτεθούν σε εχθρικά πλοία.

Τέλος είναι πιθανό να είναι πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Yasen (SSGN). Τα σκάφη αυτής της κατηγορίας είναι εξοπλισμένα με βλήματα που μπορούν να επιτεθούν τόσο σε πλοία όσο και σε στόχους στην ξηρά. Τα υποβρύχια θεωρούνται τα πιο ισχυρά του ρωσικού ναυτικού. Ένα από αυτά, το πλοίο «Severodvinsk» (K-560), εθεάθη στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο.

«Η συσσώρευση δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα ως μέρος της εισβολής στην Ουκρανία είναι γνωστή. Λιγότερο συχνά συζητείται η σχετική συσσώρευση στη Μεσόγειο, η οποία θεωρείται ως η εξωτερική άμυνα για τις επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα» σχολιάζει το «Naval News».

Επικαλούμενο αναλυτές του «Open Source Intelligennce» (OSINT), ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να έχει προστεθεί στην αντιπαράθεση Δύσης- Ρωσίας με αφορμή τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡωσίαΜεσόγειοςειδήσεις τώραυποβρύχιοπυρηνικάΙταλία