Κόσμος|04.09.2022 23:08

Bloomberg: Έτοιμη η Ευρώπη για παροχή ενέργειας με δελτίο - Σχεδόν αναπόφευκτη η εφαρμογή του μέτρου

Newsroom

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, η εφαρμογή του μέτρου για παροχή ενέργειας με δελτίο, αυτό τον χειμώνα στην Ευρώπη, φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτη.

Όπως σημείωσαν το Σάββατο Γερμανοί αξιωματούχοι, είναι εγγυημένη η ασφάλεια του εφοδιασμού προς το παρόν, αφού η ρωσική Gazprom πήρε την απόφαση, την τελευταία στιγμή, να μη θέσει ξανά σε λειτουργία τον αγωγό Nord Stream μετά τη συντήρησή του. Η κυβέρνηση αναζητά νέες πηγές φυσικού αερίου, όσο οι αποθήκες γεμίζουν.

Έως δυόμισι μήνες η επάρκεια φυσικού αερίου αν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα

Ο πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, Κλάους Μούλερ, ωστόσο, τον περασμένο μήνα προειδοποίησε ότι, ακόμα και με πληρότητα κατά 95% των αποθηκών φυσικού αερίου, σε περίπτωση διακοπής των ροών από τη Ρωσία, η επάρκεια θα ήταν μόνο για δύο με δυόμισι μήνες. Αυτή τη στιγμή, τα γερμανικά αποθέματα ανέρχονται περίπου στο 85%.

Ο Τιερί Μπρος, καθηγητής ενέργειας στο Παρίσι, αναφέρει στο δημοσίευμα ότι, «αυτή τη στιγμή η ΕΕ βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη, απαιτείται περαιτέρω μείωση της ζήτησης». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, πρέπει να μειωθεί ένα επιπλέον 3% της ζήτησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσίαειδήσεις τώραΕΕφυσικό αέριοενέργειαΓερμανίαBloomberg