Κόσμος|05.09.2022 22:26

Αργεντινή: Εστία μόλυνσης εξαιτίας του βακτηριδίου της Λεγεωνέλας - Έξι άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους

Newsroom

Η πνευμονία που προκαλείται από το βακτηρίδιο της Λεγεωνέλας είναι σε έξαρση στη βορειοδυτική Αργεντινή, ενώ το τελευταίο 24ωρο έχει προκαλέσει τον θάνατο ακόμα 2 ανθρώπων, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους έξι μέσα σε μια εβδομάδα, ανακοίνωσε το επαρχιακό υπουργείο Υγείας.

Το έκτο θύμα ήταν ένας άνδρας 81 ετών που παρουσίαζε συννοσηρότητες και νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση, εξήγησε το υπουργείο στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Νωρίτερα χθες, το υπουργείο είχε ανακοινώσει τον θάνατο ακόμη ενός ασθενούς, του πέμπτου κατά σειρά, άνδρα 64 ετών, επίσης με συννοσηρότητες. Προχθές Σάββατο, είχε ανακοινώσει τον θάνατο του τέταρτου ασθενούς, 48χρονου που είχε και αυτός υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά 11 πρόσωπα έχουν παρουσιάσει συμπτώματα και πέντε εξακολουθούν να δέχονται θεραπεία, οι δύο σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τον επαρχιακό υπουργό Υγείας, τον Λουίς Μεδίνα Κρους. Όλα τα κρούσματα συνδέονται με ιδιωτική κλινική στη Σαν Μιγκέλ δε Τουκουμάν, την επαρχιακή πρωτεύουσα.

Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού της ιδιωτικής κλινικής, ενώ μια ασθενής ήταν 70χρονη η οποία είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις εκεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πνευμονίαΑργεντινήθάνατοινόσος των Λεγεωνάριωννεκροί