Κόσμος|06.09.2022 23:00

Αυστραλία: Αντιδράσεις για γκράφιτι που δείχνει Ουκρανούς και Ρώσους στρατιώτες να αγκαλιάζονται

Newsroom

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει γκράφιτι σε κτίριο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, που απεικονίζει Ουκρανούς και Ρώσους στρατιώτες να αγκαλιάζονται.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Αυστραλία, Vasyl Myroshnychenko, ζήτησε να σβηστεί χαρακτηρίζοντας προσβλητικό για τους Ουκρανούς.

«Το γκράφιτι είναι προσβλητικό για τους Ουκρανούς. Εξισώνει εσφαλμένα επιτιθέμενο με τον αμυνόμενο. Πρέπει άμεσα να αφαιρεθεί» δήλωσε, o πρέσβης της Ουκρανίας στην Αυστραλία.

Η κοινωνιολόγος και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, Olga Boichak δήλωσε ότι το γκράφιτι υπονοεί πως « ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί αν και τα δύο μέρη συμφωνήσουν να καταθέσουν τα όπλα» και για αυτό το λόγο είναι επικίνδυνο, σύμφωνα με τον Guardian.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός αντίστοιχα γκράφιτι, που τοποθετούν το θύμα και τον επιτιθέμενο στην ίδια εικόνα με ίσους όρους, μπορεί να δει κανείς στη Ρωσία. Αν είσαι καλλιτέχνης που ενδιαφέρεται να συμβάλλει στο όραμα για ειρήνη, είναι μια καλή αρχή να διαβάσεις τη μετα-αποικιακή ιστορία της Ουκρανίας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο δημιουργός Peter Seaton απολογήθηκε, σημειώνοντας πως πρόθεση του ήταν να προωθήσει την ειρήνη και όχι να προσβάλει τον ουκρανικό λαό. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γκραφίτιΟυκρανίαειδήσεις τώραΡωσίαΑυστραλία