Κόσμος|07.09.2022 17:32

Σκοταδισμός: Σχολείο στην Κύπρο απέβαλε δεκάδες μαθητές λόγω… κουρέματος – Δείτε το «παραβατικό» λουκ

Newsroom

Μέσα σε μόλις δύο ημέρες, περίπου 50 με 60 μαθητές έχουν πάρει αποβολή από το σχολείο τους στη Λάρνακα της Κύπρου, λόγω του κουρέματός τους. Όπως φέρεται να υποστηρίζει ο διευθυντής του σχολείου, το συγκεκριμένο κούρεμα είναι ο λόγος που αυξάνεται η παραβατικότητα και, γι’ αυτό, στέλνει τα παιδιά σπίτι τους.

 To «παραβατικό» κούρεμα

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κώστας Κώστα, μίλησε για τις αποβολές των μαθητών του γυμνασίου της Λάρνακας. . «Έχουν αποβληθεί μέχρι δύο μέρες για ένα συγκεκριμένο κούρεμα μαλλιών που είναι κουρεμένο το 99.9% των μαθητών της Κύπρου. Θεωρεί ο κ. διευθυντής ότι οι αποβολές συμβάλουν στη μείωση της παραβατικότητας», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι, το σχολείο, όφειλε να υποδεχθεί με αγάπη και καλοσύνη τα παιδιά. Αντ’ αυτού, τα έστειλε δύο μέρες στο σπίτι τους. «Αν δείτε το κούρεμα των μαθητών θα σοκαριστείτε από το μέγεθος της αυστηρότητας και της αποβολής» είπε.  «Είναι ο ίδιος διευθυντής που πέρσι δεν έδωσε το απολυτήριο σε 5 μαθητές επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα τους. Έχουν γίνει επιστολές και τα παιδιά έχουν προσφύγει στην Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού. Είναι η τελευταία του χρονιά και αντί να ξεκινήσει με πιο συγκαταβατικό τρόπο επέλεξε ένα ανηλεή κυνηγητό», κατέληξε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, το υπουργείο παιδείας της Κύπρου διαψεύδει ότι υπήρξαν αποβολές των μαθητών και υποστηρίζει ότι, απλώς, δόθηκαν στα παιδιά κάποιες συστάσεις αναφορικά με την εμφάνιση και τη στολή τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σχολείοΛάρνακακούρεμαΚύπροςαποβολήειδήσεις τώρα