Κόσμος|12.09.2022 10:29

Ευρωκοινοβούλιο: Οι παρακολουθήσεις και το Predator ανάμεσα στα θέματα της συνεδρίασης στο Στρασβούργο

Newsroom

Η ετήσια ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το ενεργειακό κόστος, η προώθηση των ΑΠΕ, η χρηματοδότηση της Ουκρανίας, οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου την εβδομάδα από 12-15 Σεπτεμβρίου, που διεξάγεται στο Στρασβούργο.

Ελλάδα: Σκάνδαλο παρακολουθήσεων και κατασκοπευτικού λογισμικού

Τη Δευτέρα οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με το Συμβούλιο και την Επιτροπή τις καταγγελίες περί παρακολουθήσεων και χρήσης του κατασκοπευτικού λογισμικού «Predator» στην Ελλάδα.

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί συνακροάσεων από την ΕΥΠ, καθώς και για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού, με στόχο πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλα δημόσια πρόσωπα στην Ελλάδα. Μεταξύ των προσώπων που έχουν στοχοποιηθεί βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης (Σοσιαλιστές, Ελλάδα), πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στις αρχές του 2022, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκρότησε εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τη χρήση λογισμικών παρακολούθησης. Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, η επιτροπή συνεδρίασε με θέμα την Ελλάδα, παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων και δημοσιογράφων που παρακολουθούνταν από κατασκοπευτικό λογισμικό ή έχουν ερευνήσει το θέμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παρακολουθήσειςειδήσεις τώραΕυρωκοινοβούλιοΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν