Κόσμος|16.09.2022 21:39

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τεράστιες ουρές έξω από το Γουέστμινστερ - Ξεπέρασε τις 14 ώρες η αναμονή - Αγρυπνία και συγκίνηση στο φέρετρο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Για 3η μέρα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, με χιλιάδες πολίτες να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, ώστε να πουν«αντίο» στη μακροβιότερη βασίλισσα της Βρετανίας.

Στις 7:30 μ.μ. (ώρα Αγγλίας) της Παρασκευής ήταν προγραμματισμένη αγρυπνία των αδελφιών της βασίλισσας στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, σε μια τελετή παρόμοια με αυτή που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του St. Giles στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα.

Έξω από το Γουέστμινστερ  έχει σχηματιστεί μια ουρά 8 χιλιομέτρων, ενώ ο χρόνος αναμονής εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 14 ώρες. Νωρίτερα η κυβέρνηση απαγόρευσε την προσέλευση για έξι ώρες, καθώς η χωρητικότητα στο Southwark, όπου τελειώνει η ουρά, είχε «φτάσει στο πικ της».

«Μην επιχειρήσετε να μπείτε στην ουρά μέχρι να ανοίξει ξανά» ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Πολιτισμού, ΜΜΕ και αθλητισμού.

Η διαδρομή που ακολουθεί η ουρά 

Η τεράστια ουρά απλώνεται στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση από το Παλάτι του Γουέστμινστερ, μέσω του Λάμπεθ, του Σάουθγουορκ και του Μπέρμοντσεϊ.

Εντωμεταξύ, έχει ξεσπάσει διαμάχη σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να παρακάμψει την ουρά για να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα, αφού έγινε γνωστό ότι βουλευτές και λόρδοι είχαν ειδική πρόσβαση.

Η ανακοίνωση για διακοπή της προσέλευσης έγινε λίγο αφού επιβεβαιώθηκε ότι τα εγγόνια της βασίλισσας πραγματοποιήσουν 15λεπτη αγρυπνία στο Westminster Hall το βράδυ του Σαββάτου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςειδήσεις τώραΒασίλισσα ΕλισάβετΛονδίνοΒρετανία